[VIDEO] Reporter Junior, eveniment inedit la Târgul Gaudeamus 2016, organizat de Radio România

Foarte multi copii au avut parte de o surpriză placută astăzi la Târgul Gaudeamus 2016 organizat de Radio România!

Radio Romania Regional, UNCER (Uniunea Creatorilor de Emisiuni Radio) şi Fundaţia Wings le-au oferit sansa sa devina „jurnalisti” in cadrul proiectului „Reporter Junior – Cursul de iniţiere in jurnalism radio”.

Proiectul a fost menit sa familiarizeze copii cu activităţile specifice unui post de radio, exerciţiul de comunicare raspunand la intrebarile CINE/CE/CÂND/UNDE/CUM pentru a le arata copiilor si celor prezenţi cum obţinem răspunsuri si informaţii relevante astfel incat copii au învatat sa comunice mai eficient in viaţa de zi cu zi de la prima intalnire cu “radioul”, scrie bucurestifm.ro.

Exerciţiul a fost susţinut de colega noastra, Camelia Teodosiu, jurnalist Radio Romania şi preşedinte UNCER.
După acest exerciţiu, doamna Adriana Calcan i-a indrumat pe cei mici spre abordarea unui stil de viata sanatos prin indreptarea catre educatie, sport si alimentatie echilibrata.

Copiii au avut astfel ocazia sa exploreze universul lecturii la targul de carte Gaudeamus si sa invete lucrurile esentiale pentru viitorul tinerei generatii.

Activităţile au fost dezvoltate cu ajutorul UNCER (Uniunea Creatorilor de Emisiuni Radio) şi Fundaţia Wings.
UNCER este un ONG de evaluare a profesionalismului şi creativităţii radiofonice, de formare şi propulsare a valorilor autentice în sfera media care are drept obiective principale unirea eforturilor jurnaliştilor pentru formarea şi perfecţionarea profesională, promovarea valorilor umane precum si acordarea de burse şi premii.
Fundaţia Wings este o organizaţie non-guvernamentală, non-profit şi apolitică ce oferă Reporter Junior Targul Gaudeamus 2016 4incepand cu anul 2010 servicii sociale în conformitate cu standardele Uniunii Europene.
Prin campaniile şi evenimentele umanitare destinate copiilor organizate pentru informare şi strângere de fonduri, Fundaţia Wings îşi doreşte să promoveze valorile, umane şi profesionale în diverse domenii ale vieţii culturale, sociale, artistice, sportive şi academice.

 

Cele mai citite

Related Articles