[AUDIO] Trebuie să ne ajutăm semenii şi să fim o comunitate unită, doar aşa vom ieşi din anonimat

Laurențiu Plestici –un om care scrie în CV-ul cultural al Reșiței prin toată activitatea sa. Coordonează cinematograful   Dacia şi Bazinul Olimpic din municipiu. Are 31 de ani, este căsătorit și tatăl unei fetițe. Iubește arta și face parte din echipa care a susținut, promovat și realizat filmul Ghinionistul. Actorul român preferat este Gheorghe Visu,  iar cel străin este Gerald Butler. Se ghidează în viață după principiul:

 Cu ajutorul lui Dumnezeu dacă crezi și iubești  ceea ce faci –reușești. Omul sfinţeşte locul.

Invitat în studioul Radio Reşiţa ne-a făcut câteva mărturisiri despre profesie, despre film şi despre viaţă.

La cinema Dacia sunt din anul 2013. La vremea aceea cinematograful se afla într-o stare de degradare avansată, am reuşit să-l renovez  şi din ianuarie 2015 este funcţional, are 402 locuri,  dotat la cerinţele pieţii din toate punctele de vedere, ecran 3D, 2D, acustică şi scaune confortabile. Reşiţa a reuşit astfel să se claseze pe locul trei în ţară cu un numaăr de 69469 de spectatori, după Cluj cu 83416 şi Sibiu cu 69969 de spectatori, iar foarte important este faptul că la cinematograful reşiţean rulează filme în avanpremieră joia, cu o zi înaintea altor oraşe din ţară. De reţinut este că preţul biletelor este 15 lei şi 5 lei ochelarii, iar pentru grupuri de de 40 de copii minim, biletul este de 10 lei, având incluşi şi ochelarii. Reşiţeni cu vârstele între  15-45 de ani au trecut pragul cinematografului, iar începând de anul viitor vor fi programe speciale pentru elevi şi studenţi. Şcolile care vor să meargă cu elevii la film îşi pot face programare. Bineînţeles că şi vârsta a treia beneficiază de programe speciale,  în zilele de luni, marţi şi miercuri, iar  biletul costă numai 5 lei şi se pot viziona filme româneşti.

Laurenţiu Plestici oferă deasemeni şi la Bazinul Olimpic, pe care îl are în administrare din anul 2011,  oportunităţi pentru toate categoriile de vârstă. Bazinul se află la standarde europene şi susţine competiţii naţionale şi internaţionale, dar şi programe bine stabilite pentru iniţieri, agrement, după amiaza. Pensionarii reşiţeni pot să meargă gratuit pe baza cuponului de pensie şi-a adeverinţei medicale de la medicul de familie şi medicul dermatolog, în intervalul orar de 9-11. Fiecare persoană care merge la bazin inclusiv copii, trebuie să prezinte adeverinţa medicală, având astfel garanţia că nu există nici un risc de îmbolnăvire.Deasemeni interlocutorul nostru a ţinut să menţioneze că în baza unui parteneriat prin  managerul Radio Reşiţa, doamna Laura Sgaverdea,  alături de Centrul Primăvara, I.S.J. şi  Academia Olimpică Română, bazinul pune la dispoziţie două culoare o dată pe săptămână prin proiectul Joaca dincolo de bariere”, care sprijină mişcarea şi socializarea copiilor şi tinerilor cu dizabilităţi, suferinzi de sindromul Down. În fiecare sâmbătă aceşti copii vin la bazin, iar vinerea vin copiii de la Centrul Primăvara.

Ne bucură că putem aduce fericire, bucurie şi zâmbete acestor copii !

Despre filmul Ghinionistul, al cărui producător local este, ne-a mărturisit cu emoţie deşi a muncit foarte mult, a fost impresionat atât de protagoniştii filmului, dar şi de cooperarea conjudeţenilor noştri şi-a autorităţilor locale, fapt remarcat atât din declaraţile  regizorului  Iura Luncaşu cât şi ale artiştilor invitaţi în studioul Radio Reşiţa. În luna martie va avea loc Premiera la Reşiţa şi ne vom bucura de prezenţa tuturor artiştilor care au jucat în film, dar şi a mass-mediei naţionale.

Filmul Ghinionistul este cel mai valoros promo care se putea face Banatului de Munte şi capitalei sale Reşiţa !

Trebuie să ne ajutăm semenii şi să fim o comunitate unită, doar aşa vom ieşi din anonimat.Dumnezeu vede gândul fiecăruia,  dacă gândeşti frumos despre semenii tăi, frumosul ţi se întoarce, a mărturisit Laurenţiu Plestici.

În virtutea bunului său simţ, Laurenţiu Plestici și-a încheiat mărturisirile mulţumind tuturor celor ce-au avut şi au încredere în el, dar în mod special părinţilor şi frumoasei sale familii.

Anca Bica Bălălău

Programul filmelor:

Joi 17 noiembrie

ora 18:00 BLOCKBUSTER Animale fantastice şi unde le poţi găsi 3D (avanpremieră)

ora 21:00 BLOCKBUSTER Animale fantastice şi unde le poţi găsi 3D (avanpremieră)

 Vineri 18 noiembrie

ora 16:00 BLOCKBUSTER Animale fantastice şi unde le poţi găsi 3D (premieră)

ora 19:00 Animale de noapte (premieră)

ora 21:00 BLOCKBUSTER Animale fantastice şi unde le poţi găsi 3D (premieră)

 Sâmbătă 19 noiembrie

ora 10:00 Trolii 3D dublat

ora 12:00 Trolii 3D dublat

ora 14:00 Trolii 3D dublat

ora 16:00 BLOCKBUSTER Animale fantastice şi unde le poţi găsi 3D

ora 19:00 Animale de noapte

ora 21:00 BLOCKBUSTER Animale fantastice şi unde le poţi găsi 3D

 

Duminică 20 noiembrie

ora 10:00 Trolii 3D dublat

ora 12:00 Trolii 3D dublat

ora 14:00 Trolii 3D dublat

ora 16:00 BLOCKBUSTER Animale fantastice şi unde le poţi găsi 3D

ora 18:00 Animale de noapte

ora 21:00 BLOCKBUSTER Animale fantastice şi unde le poţi găsi 3D

Cele mai citite

Related Articles