Academicianul Răzvan Theodorescu: E noaptea minţii să desfiinţezi o taxă a publicului pentru servicii publice

Academicianul Răzvan Theodorescu a calificat eliminarea taxei radio-tv drept o răzbunare politică şi a criticat decizia Parlamentului.

Este limpede, pentru mine cel puţin, că este o răzbunare politică. Sunt nişte politicieni, în cazul de faţă domnul Dragnea, şi poate şi alţii, şi cred că din ambele părţi ale eşichierului, deocamdată văd din partea aceasta a PSD-ului, care sunt nemulţumiţi, nu ştiu de ce sau pot să bănuiesc de ce, de faptul că unul sau altul din cele două servicii nu au mers pe mâna lor. Este limpede acest lucru.

E noaptea minţii să desfiinţezi o taxă a publicului pentru servicii publice. Este elementar că acesta este cordonul ombilical. Când introduci bugetul care este gestionat de Guvern, când introduci lucruri care sunt gestionate de Parlament… Eu am văzut, Dragnea a făcut un fel de demonstraţie matematică din care umanistul din mine n-a înţeles absolut nimic, dar extrem de confuză şi în care reieşea că, totuşi, într-un fel, se vor da bani. Nu contează în primul rând că se vor da bani, important de unde şi pe ce filieră vin acei bani. Când am fost în Japonia, NHK mi-au povestit de istoria lor. Ei sunt cei care au educat poporul japonez. A fost o televiziune educativă. Celor care nu plătesc trebuie să li se demonstreze, treptat, că Radioul Public şi Televiziunea Publică sunt cum este şcoala publică, care este obligatorie, într-un fel.

FOTO: Telegraf Online Constanta

De același autor

Related Articles