Primăria Reşiţa reintroduce de urgenţă… ajutoarele de urgenţă

Primăria Reşiţa reintroduce de urgenţă… ajutoarele de urgenţă.

Reuniţi în şedinţă de îndată, consilierii locali au votat în unanimitare proiectul de hotărâre care prevedea acordarea de sprijin bănesc persoanelor aflate în dificultate, după ce în prima şedinţă după constituirea noului for local, o decizie asemănătoare a fost anulată. Între cei care au fost de acord cu eliminarea ajutoarelor de urgenţă, a fost şi viceprimarul Adrian Dacica, cel care şi-a făcut mea culpa: „Am greşit atunci când ne-am grăbit să tăiem aceste ajutoare. Acum în calitate de viceprimar m-am confruntat cu situaţii în care nu am putut răspunde nevoilor urgente, de natură medicală de exemplu, a unor persoane , deoarece nu aveam cadrul legal. Şi există categorii de persoane care au nevoie de astfel de ajutoare. Atunci am greşit, şi îmi asum greşeala” – a spus viceprimarul Adrian Dacica. Consilierii PSD au speculat momentul şi au pus introducerea acestei hotărâri pe seama campaniei electorale, fapt negat vehement de viceprimarul Adrian Dacica. El a promis că va urmări cu atenţie cui îi vor fi acordate astfel de ajutoare şi va pune chiar la dispoziţia consiliului, listele cu persoanele care primesc ajutoarele respective, precum şi motivele care au dus la acordarea lor.

În hotărâre sunt specificate categoriile de persoane care pot beneficia de ajutoare de urgenţă, între care cele care au nevoie de aparate medicale sau analize dar nu au venituri suficiente, tinerii din casele de copii care părăsesc sistemul dar doresc continuarea studiilor, şi chiar persoanele care împlinesc 100 de ani.

Sunt mai multe categorii de situaţii de impas prevăzute în hotărâre, dar, deoarece pentru prima dată în istoria şedinţelor de consiliu local, presa nu a primit mapele cu proiectele de hotărâre, nu le putem specifica pe toate.(Daniela Tudor)

Cele mai citite

Related Articles