Eliminarea taxei privind pescuitul și acvacultura nu face obiectul activităţii pescarilor sportivi

Legea Dragnea privind eliminarea taxei vizând pescuitul şi acvacultura nu afectează desfăşurarea activităţilor de pescuit sportiv coordonate de Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi şi Direcţia silvică prin RNP Romsilva, subliniază reprezentanţii celor două entităţi din Caraş-Severin.

Mircea Ciobanu – directorul AJVPS a precizat pentru Radio Reşiţa că nu are cunoştinţă de a fi în vigoare o asemenea taxă, iar la nivelul asociaţiei se încasează doar cei 30 de lei pentru ANPA. În ceea ce priveşte vânătoarea se plătesc către Guvern doar arendele fondurilor cinegetice şi cotele AGV stabilite anual de Comitetul de administraţie după regulamentul intern al fiecarei asociaţii în parte. Taxa eliminată de Legea Dragnea nu face obiectul pescuitului sportiv şi nu afectează în niciun mod activitatea AJVPS.

Legea eliminării taxei are la bază Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 23 din 2008 privind pescuitul și acvacultura şi investiţiile în administrarea sectorului pescăresc şi amenajările hidrotehnice, prin conservarea şi exploatarea durabilă a resurselor acvatice în conformitate cu măsurile impuse de Fondul European de pescuit se specifică în actul publicat în monitorul oficial din martie 2008, data intrării în vigoare a acestuia. (Hardy Cvoica)

Sursa foto: evenimentul zilei

Cele mai citite

Related Articles