Radio România nu a mers niciodată la Guvern să ceară bani

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, susţine că eliminarea taxelor pentru radio şi televiziune nu afectează în niciun fel politica editorială a acestor instituţii de presă.

”Sunt cel puţin nouă ţări în UE şi două, America şi Canada, în care taxa radio-TV nu există şi nu au o problemă cu independenţa politică. În ceea ce priveşte impactul, impactul este suportabil de către bugetul de stat. Numai aşa poţi scăpa de independenţă politică. De ce? Pentru că acum, tot timpul, ei neavând suficiente venituri din taxa radio-TV, tot timpul trebuie să meargă la Guvern”, a explicat preşedintele PSD.

Liviu Dragnea a mai precizat că, în momentul retrimiterii către Parlament a legii privind eliminarea celor 102 taxe va reacţiona în funcţie de motivul invocat de preşedintele României.

Nu trebuie să uităm că banii proveniţi în prezent de la bugetul de stat sunt destinaţi transmiterii semnalului radio şi respectiv, funcţionării Direcţiei Formaţii Muzicale, Departamentului Radio România Internaţional şi Radio România Chişinău.

Vă reamintim că preşedintele Klaus Iohannis a declarat că va organiza cel puţin o dezbatere înainte de a decide dacă promulgă sau nu legea care elimină cele peste 100 de taxe nefiscale, inclusiv cele pentru Radioul şi Televiziunea publice.

Declaraţiile preşedintelui au venit în contextul în care mai multe organizaţii, printre care  Asociaţia Română de Istorie a Presei, Uniunea Creatorilor de Emisiuni Radiofonice, Uniunea Ziariştilor Profesionişti şi Asociaţia Presei Române, i-au trimis scrisori, în încercarea de a-l convinge să nu promulge legea taxelor.

Cele mai citite

Related Articles