Vicepreşedintele ALDE, Varujan Vosganian, consideră că nu se poate renunţa la taxa radio-tv

Renunţarea la taxa radio-tv nu se poate face acum, deoarece va atrage o nouă discuţie, respectiv aceea de renunţare la statutul public al societăţilor de radio şi televiziune din România.

Declaraţia aparţine vicepreşedintelui ALDE, Varujan Vosganian, care a mai spus că formula de renunţare la taxă nu este definitivă şi nu poate fi aplicată.

Pe de altă parte, eliminarea taxei presupune un alt proiect pentru finanţarea celor două societăţi publice de radio şi televiziune şi soluţia în acest caz va trebui să o dea noul Guvern, după alegerile parlamentare – a mai precizat Varujan Vosganian:

Măsurile luate acum pe ultima sută de metri, este limpede că ele nu realizează un consens între puterea legislativă şi cea executivă. Cred că unele vor trebui rediscutate după alegeri. Taxa radio-tv trebuie discutată în aceşti termeni. Trebuie văzut clar dacă radioul şi televiziunea rămân în continuare cu un statut public, ele au anumite constrângeri care le crează handicap de competiţie cu posturile private, care pot avea mai multe reclame şi astfel se pot finanţa.

Nu putem discuta despre această formulă ca fiind definitivă şi aplicabilă decât dacă dacă un proiect economic viabil pentru televiziune şi care să nu afecteze radioul public.

De același autor

Related Articles