Radio România a câștigat șapte premii la Festivalul Taktons de la Novi Sad

Radio Romania

Radio România a obţinut 6 premii la 6 categorii şi Marele Premiu al Festivalului-Concurs TAKTONS- “Sunet Frumos”, ediţia a 14-a, care a avut loc, în perioada 13 – 16 noiembrie 2013, la Novi Sad, capitala provinciei sârbe Voivodina.

La concurs au participat mai mult de 100 de înregistrări, acestea fiind evaluate din punct de vedere tehnic, nu al conţinutului. Radio România a înscris în concurs 30 de înregistrări diferite. Anul acesta la TAKTONS au venit serviciile publice mediatice din Slovenia, Croația, Bosnia-Herțegovina, Muntenegru, Macedonia, precum și din Slovacia, Ungaria și România, și din ţara gazdă, Serbia.

 Radio România participă pentru a 3-a oară la festival, în 2011 obţinând 6 premii. TAKTONS este o competitie internaţională a sunetiştilor profesionişti, manifestare bienală care a luat fiinţă cu aproximativ 30 de ani în urmă.

 Scopul competiţiei este acela de a obţine o imagine de ansamblu asupra noilor realizări în ceea ce priveşte tehnologia înregistrării sunetului din ultimii doi ani şi să ofere o evaluare profesională a calităţii tehnice a înregistrărilor.

Concursul contribuie în mod semnificativ la promovarea producției de programe de radio și televiziune şi, în același timp, reprezintă o provocare care are rolul să conducă la îmbunătățirea cunoștințelor și competențelor tuturor creatorilor de program.

În timpul competiției , producătorii de echipamente de renume, atât pentru radio și televiziune oferă participanților și vizitatorilor deopotrivă , posibilitatea de a se familiariza cu cele mai noi dispozitive.

Un alt avantaj al concursului ” Taktons ” este acela că oferă atât pentru concurenţi, cât şi pentru vizitatori posibilitatea de a încerca și auzi echipamente care funcționează în condiții reale acustice.

Cele mai citite

Related Articles