Județul Caraș-Severin este pregătit pentru venirea iernii. Autoritățile locale sunt în alertă

 

Județul Caraș-Severin este pregătit pentru sezonul rece. Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență sunt în alertă pentru a interveni în orice situație.
Fenomenele meteorologice periculoase, cum sunt ninsorile abundente sau îngheţul înmulțesc numărul accidentelor în județul Caraș-Severin. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Semenic s-a pregătit însă pentru a preveni aceste evenimente și a adoptat un plan de intervenţie pentru perioada iernii. Reprezentanţii ISU au precizat că drumurile montane şi zonele turistice au prioritate întrucât acolo există cele mai mari riscuri.

,, Prin acest plan se urmărește prevenirea producerii situațiilor de urgență, pregătirea pentru intervenție cu mijloace materiale și informarea oamenilor astfel încât să putem răspunde prompt în situații  deosebite. Luăm în calcul asigurarea circulației pe drumurile publice sau cale ferată. Există riscul blocării persoanelor în trafic, pentru aceștia trebuie să fim pregătiți să desfășurăm și misiuni de salvare’’ -a declarat colonelul Costel Burciu, împuternicitul inspectorului șef.

Planul de intervenție propus de ISU a fost aprobat astăzi într-o ședință a Consiliului Județean de către prefectul Florența Albu:

,, Ca de obicei înainte de venirea fiecărei ierni, se aprobă planul de măsuri pentru asigurarea siguranței traficului și tot ce se poate întâmpla în sezonul rece. Așadar, astăzi, am aprobat acest plan elaborat de către Inspectoratul pentru Situațiile de Urgență’’

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de urgență Caraș-Severin au precizat că prin respectarea măsurilor din planul de intervenție se va încerca reducerea numărului situaţiilor de urgenţă şi, implicit va creşte gradul de siguranţă al cetăţenilor.

Andreea Lupșa

Cele mai citite

Related Articles