Câteva victime ale tragediei din #Colectiv, s-au întâlnit cu premierul Dacian Cioloş

52

Câţiva dintre răniţii în clubul Colectiv, dar şi rude ale victimelor incendiului devastator de acum un an, s-au întâlnit, în această dimineaţă, la sediul guvernului cu premierul Dacian Cioloş şi cu alţi membri ai cabinetului său. Ei au discutat despre problemele semnalate de Asociaţia Colectiv. Preşedintele acesteia, Eugen Iancu, a spus că visul cel mai mare al membrilor săi este să construiască un spital în memoria victimelor din Colectiv.

Reporter: Alina Stănuţă – La aproape un an de la tragedia din Colectiv, unii dintre răniţii şi rudele celor decedaţi în incendiul din clubul bucureştean s-au întâlnit cu premierul Dacian Cioloş. Preşedintele Asociaţiei Colectiv, Eugen Iancu, declara că s-au înregistrat progrese, dar mici. El speră că modificările legislative, schimbările de mentalitate şi construcţia de spitale să aibă loc cât mai repede.

Eugen Iancu: Ne-am dori să punem mâna la construcţia unui spital, cum spunem noi, să vedem o placă pusă pe el gravat în numele copiilor noştri. Noi, duminică, la 22:32 vom aprinde un proiector, un tun din acesta de lumină. Acuma îl instalăm acolo şi chiar profit de faptul că sunteţi aici, aş ruga pe toţi patronii de cluburi ca la 22:32, nu ştiu, poate ar putea face un astfel de gest, să ţină un mic moment şi să ridice spre cer o rază de lumină.

Reporter: La întâlnirea de la sediul Guvernului au mai participat ministrul sănătăţii, Vlad Voiculescu şi ministrul de interne, Dragoş Tudorache.

Realizator: Cu puţin timp în urmă, procurorii militari au dispus trimiterea în judecată a foştilor inspectori de la ISU Bucureşti, Antonina Radu şi George Petrică Matei în dosarul Colectiv. DNA îi acuză de abuz în serviciu pentru că ar fi făcut verificări în club fără a lua măsuri.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI