Cea mai mare Clinică de Arşi din România se pregăteşte să-şi deschidă porţile!

Se lucrează intens la cea mai mare Clinică de Mari Arşi din România! Construcţia unităţii medicale din Timişoara este aproape gata, a declarat pentru Radio România Reşiţa managerul Spitalului Judeţean, Marius Craina.

“În cazul de faţă suntem în plin proces de amenajare a primelor trei boxe pentru această categorie de pacienţi. Ieri am primit de la Ministerul Sănătăţii aprobarea aşa că avem toţi banii necesari pentru finalizarea acestui proiect important. Pot să spun că suntem pe drumul cel bun, o să achiziţionăm aparatura necesară şi o să facem şi angajări, cel puţin 50 de cadre medicale:medici, asistente şi infirmiere”, a precizat managerul Spitalului Judeţean, Marius Craina.

Spitalul va avea cinci paturi, iar personalul medical care va lucra acolo va fi instruit special pentru a putea îngriji bolnavii cu arsuri foarte grave. Unitatea medicală are o suprafaţă de 500 de metri pătraţi şi reprezintă o prelungire a actualei Clinici de Arşi, denumită Casa Austria.

Potrivit managerului Spitalului Judeţean Timişoara, investiţia pentru Clinica de Mari Arşi de la Timişoara se ridică la circa 5,5 milioane de euro, construcţie şi dotări, din care aproximativ două milioane de euro provin de la Consiliul Judeţean Timiş, iar restul de la Ministerul Sănătăţii. În plus, Clinica de Mari Arşi va fi funcţională din vara anului 2017. În prezent la Timişoara, la “Casa Austria” funcţionează o Clinică de Arşi cu patru paturi.

Sursă foto: Ziua de Vest

Daiana Roşca

Cele mai citite

Related Articles