Microsoft a prezentat Surface Studio

58
Surface Studio

Microsoft a anunţat în cadrul evenimentului Windows Creator Edition o nouă categorie de produse: PC-uri All-in-One numite Surface Studio. Vorbim astfel despre un computer integrat într-un monitor de dimensiuni foarte mari, cu hardware puternic şi design atrăgător, dedicat profesioniştilor din mediul creativ, fiind potrivit atât pentru graficieni, videografi şi fotografi, cât şi de gameri, primind câteva funcţii speciale pentru jocuri video. Evident preţul este pe măsura capabilităţilor.

surface-studio-5-640-1

 

en-intl-xl-surface-campo-2wr-00001-rm1-mnco

Nu în ultimul rând, Microsoft va oferi un nou periferic numit Surface Dial, o rotiţă multifuncţională care va putea fi folosită în diverse aplicaţii de design, cât şi în cadrul sistemului de operare Windows 10. Acesta din urmă va fi vândut separat şi va putea fi ataşat chiar şi pe suprafaţa display-ului, unde va fi recunoscut de către sistemul de operare şi va afişa comenzi contextuale în jurul său. Primele comenzi pentru Surface Studio vor include în pachet un Surface Dial, urmând să fie apoi vândut separat la preţul de 99 dolari.

Hardware-ul lui Surface Studio este însă găzduit în cutia care stă la baza sa, care este conectată la monitor printr-un picior ajustabil, care permite orientarea sa în poziţie aproape orizontală pentru cei care doresc să deseneze folosind un stylus.

surface-studio-2-640

La capitolul conectivitate şi funcţii extra pot intra cele patru mufe USB 3.0, un card reader SDXC, un jack audio, mufă mini DisplayPort, cameră web de 5 megapixeli compatibilă cu Windows Hello, Bluetooth, WiFi 802.11ac, mufă Ethernet, cât şi un modul Xbox Wireless care permite conectarea a patru gamepad-uri de Xbox One simultan. Microsoft oferă în cutie un mouse şi o tastatură wireless numite Surface Mouse şi Surface Keyboard, alături de un Surface Pen.

surface-studio-4-640

Cei care comandă versiunea de bază, cu procesor Intel Core i5, 8 GB memorie RAM şi placă video de 2 GB vor primi Surface Studio pe 15 decembrie 2016, în timp ce variantele mai puternice cu Intel Core i7 vor fi livrate abia după trecerea în 2017.

sursa info: go4it.ro