Cicloturismul, punte de legătură între Banatul românesc și cel sârbesc

164

“Potecile pentru ciclismul montan în regiunea Banat”, proiectul româno-sârb a ajuns la final. După un an de zile realizatorii au tras linie şi au concluzionat că proiectul a fost un succes. În primul rând au fost create 5 trasee de cicloturism, marcate corespunzător, utile pentru toţi cei care doresc să descopere zonele respective pe două roţi. 3 dintre ele sunt în România, zona Berzasca şi celelate două în zona sârbească Golubac. A fost realizat un ghid turistic de mountain biking, distribuit în format electronic și print. Traseele trec pe la toate obiectivele turistice naturale și culturale din zonă, inclusiv Mânăstirea Tuman și Cetatea Golubac.

Temele abordate au fost turismul sustenabil, moștenirea culturală comună între Banatul Montan din Serbia și România, ciclismul montan și educația non-formală a tinerilor. În proiectul au fost implicați 20 de tineri, care au participat la activități de instruire și educare și au fost realizate multiple materiale de promovare a cicloturismului, atât în Clisură, cât și în alte zone de pe raza județului Caraș-Severin. Proiectul s-a derulat pe perioada unui an de zile și a inclus participarea a 300 de persoane.

Proiectul “Poteci pentru ciclismul montan în regiunea Banat” a fost realizat în parteneriat de Primăria Berzasca, Primăria Golubac din Serbia şi Asociatia Bike Attack Reșița.

sursa foto: eurotravel și Asociația Bike Attack Reșița

Cristina Corocan