[FOTO] Ziua Europeană a Justiției-celebrată astăzi la Tribunalul Caraș-Severin

 

Un grup de tineri a vizitat astăzi Tribunalul Caraș-Severin cu prilejul Zilei Europene a Justiției. Instituția a organizat ca în fiecare an, Ziua Porților Deschise. Cu această ocazie, studenții la Facultatea de Administrație Publică din cadrul Universității Eftimie Murgu din Reșița au avut ocazia să vadă o sală de judecată, să cunoască registratura și au primit informații despre aplicația ECRIS. Programul oferă date despre toate dosarele care se judecă în instanță.

,, Am încercat să le arătăm celor care ne-au vizitat astăzi  cum funcționează aplicația Ecris și care este corespondentul ei cu portalul instanțelor. Acesta din urmă oferă informații despre orice dosar, referitoare la părți, la datele ședințelor de judecată inclusiv la amânarea sau soluția pronunțată de instanță cu numărul sentinței’’– a declarat judecătorul Daniela Deteșan.

La finalul acțiunii, studenții au fost încântați de informațiile primite:

,,Din punctul meu de vedere a fost un curs extraordinar, interesant sper să facem și în viitor asemenea cursuri care să ne scoată din impas’’

,, Este pentru prima dată când mă aflu într-o sală de judecată și mi-a s-a părut interesant. Învățăm mai multe așa decât să stăm 2 ore la facultate și să scriem continuu și apoi plecăm acasă, fără să punem întrebări sau să interacționăm cu profesorii’’

Ziua Justiţiei este sărbătorită în fiecare an în data de 25 octombrie și are menirea de a marca rolul şi importanţa puterii judecătoreşti, a tuturor oamenilor legii în încercarea de consolidare a statului de drept.

Andreea Lupșa

Cele mai citite

Related Articles