Părintele natației reșițene, Ioan Schuster a fost comemorat de seniorii disciplinei sportive

155

Ediţia a șasea a Memorialului „Ioan Schuster” la înot masters a avut loc la sfârșitul săptămânii la Reșița. Au participat peste 90 de înotători din Austria, Ungaria  şi România. Sâmbătă, 22 octombrie, concursul a început de la ora 14, iar duminică, 23 octombrie, de la ora 10. Competiţia s-a desfăşurat la Complexul Municipal de Sport şi Sănătate “Ioan Schuster”, din cartierul reşiţean Lunca Bârzavei.

Ioan Schuster este antrenorul care a pus bazele înotului în Reșița. A avut sportivi de foarte mare valoare și mie ca fostă elevă a dânsului îmi este foarte greu să vorbesc la trecut. Trebuie să continuăm tradiția înotului românesc, așa cum a făcut el  și încercăm să continuăm ceea ce el a clădit aici la Reșița”, a spus fosta mare sportivă Luminița Dobrescu.

Ioan Schuster a fost antrenorul care a creat şcoala reşiţeană de înot, fiind o somitate naţională în acest domeniu. A reuşit cu sportivii pe care i-a antrenat să cucerească peste 1000 de medalii şi să participe la ediţii ale Jocurilor Olimpice, Campionate Mondiale şi Europene.

În februarie 2011 profesorul Ioan Schuster a fost numit „Cetăţean de Onoare al Judeţului Caraş-Severin, pentru merite deosebite în promovarea intereselor judeţului” iar, mai apoi, Bazinul Olimpic de Înot din cartierul Govândari a fost redenumit și îi poartă numele.