Copiii sub 1 an, vaccin gratuit împotriva pneumoniei, meningitei şi otitei

De la începutul anului viitor, copiii sub un an vor putea fi vaccinaţi gratuit împotriva pneumoniei, meningitei şi a otitei – anunţă Ministerul Sănătăţii.

Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, spune că acest tip de vaccin este sigur şi a fost introdus în schema de imunizare a copiilor în majoritatea ţărilor europene, scrie romania-actualitati.ro.

Alexandru Rafila: “Se fac trei doze în primul an de viaţă, iar imunitatea este de lungă durată pentru vaccin. În general este un vaccin bine acceptat de către părinţi, însă cu siguranţă atât medicii epidemiologi care coordonează activitatea de vaccinare la nivelul fiecărui judeţ, cât şi medicii de familie care fac efectiv vaccinul copiilor trebuie să fie în măsură să ofere toate informaţiile părinţilor, apropo de eficacitate, dar mai ales de siguranţa vaccinului”.

Potrivit Institutului Naţional de Statistică, un sfert din cauzele de decese înregistrate în rândul copiilor cu vârste între 0 şi 5 ani din România este reprezentat de afecţiunile respiratorii localizate, în proporţie de 25 la sută, la nivel pulmonar. Autorităţile sanitare fac apel, din nou, la părinţi să îşi imunizeze copiii.

De același autor

Related Articles