Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, s-a declarat împotriva eliminării taxei radio-tv

Taxa radio-tv nu poate fi eliminată fără a rediscuta filosofia după care funcţionează serviciile publice de radio şi televiziune – afirmă preşedintele UDMR, Kelemen Hunor. După cum transmite corespondentul RRA, Claudiu Pădurean, liderul UDMR s-a declarat împotriva eliminării acestei taxe şi a precizat că formaţiunea politică pe care o conduce nu a fost consultată în această privinţă.

Kelemen Hunor: Taxa radio-tv trebuie să rămână. Nu cred că pentru serviciile publice de radio şi de televiziune, în acest moment, fără să discuţi filosofia de funcţionare a celor două servicii publice, fără să schimbi legea de funcţionare a celor două servicii, poţi să elimini taxele şi să spui că a doua zi finanţezi de la bugetul de stat. Dincolo de faptul că va pune în dificultate şi misiunea serviciului public, va însemna şi un efort bugetar mult mai mare.

Eliminarea taxei radio-tv face parte din iniţiativa legislativă a liderului social-democrat, Liviu Dragnea, privind renunţarea la peste 100 de taxe non-fiscale. Propunerea a fost adoptată deja de Senat şi a ajuns la Camera Deputaţilor. În cazul eliminării taxei, finanţarea serviciilor publice de radio şi televiziune ar urma să fie făcută de la bugetul de stat. Federaţia Internaţională şi cea Europeană a Jurnaliştilor, Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune, precum şi reprezentanţi ai societăţii civile din România au criticat această soluţie, motivând că ea ar putea duce la instaurarea controlului politic asupra Radioului şi Televiziunii publice.

De același autor

Related Articles