Stade Francais – Timișoara Saracens 27-0, în Challenge Cup

58

Stade Francais a învins pe Timișoara Saracens cu scorul de 27-0 (22-0), într-un meci disputat, joi seara, pe stadionul ”Jean Bouin” din Paris, contând pentru etapa a 2-a din grupele Challenge Cup la rugby, cea de-a doua competiție valorică europeană inter-cluburi.

Așa cum indică și scorul, gazdele au făcut legea pe teren în cele 80 de minute, bănățenii rareori apropiindu-se de buturile adverse.

Ca și în meciul cu Edinburgh, Timișoara a încasat primul eseu la scurt timp după fluierul de debut al partidei, în minutul 2, autor Jules Plisson, încercarea fiind transformată de sud-africanul Morne Steyn.

Tot Steyn a fructificat o lovitură de penalitate în minutul 9, pentru ca după alte 8 minute, Faraj Fartass să reușească cel de-al doilea eseu al parizienilor, transformat de Steyn.

Sub o presiune teribilă, bănățenii au primit și cel de-al treilea eseu în minutul 20, autor Djibril Camara, sud-africanul Steyn ratând însă transformarea, iar tabela de marcaj a arătat la pauză 22-0 pentru Stade Francais, chiar dacă timișorenii au reușit să mai echilibreze confruntarea și au fost foarte aproape de un eseu în ultimul minut al reprizei.

Partea a doua a disputei a adus aceeași configurație a jocului, gazdele atacând cu întreg efectivul, izbutind al patrulea eseu, și astfel punctul bonus ofensiv, în minutul 52, prin Sylvain Nicolas, însă Steyn a ratat transformarea.

Francezii nu au mai forțat până la sfârșitul partidei, în timp ce timișorenii au mai avut în două rânduri ocazia de a pune puncte pe tabelă, însă de fiecare dată au pierdut posesia balonului în apropierea buturilor adverse.

S-a încheiat 27-0 pentru Stade Francais, iar pe români, ultimii în clasamentul grupei a 5-a, îi va aștepta, pe 10 decembrie, cea mai dificilă confruntare, cu Harlequins (Anglia), pe stadionul ”Dan Păltinișanu”.

AGERPRES

Foto: Facebook