Ministrul Finanţelor avertizează asupra impactului eliminării a 102 taxe

Ministrul Finanţelor Publice, Anca Dragu, a avertizat, din nou  că impactul bugetar al eliminării de la 1 ianuarie 2017 a celor 102 taxe nefiscale – aşa cum propune liderul PSD – este de 1,6 miliarde de lei, adică dublu faţă de estimarea iniţiatorilor proiectului de lege. Anca Dragu a insistat şi că deficitul bugetar de anul viitor nu trebuie să depăsească 3 la sută din PIB.

Anca Dragu: “Nu cred ca cineva va aproba un buget cu o depăşire a plafonului. Trebuie discutat în contextul elaborării bugetului pe 2017. Dar vreau să precizez faptul că aceste taxe nu au legătură cu Codul Fiscal; toate sunt taxe prevăzute în alte legi speciale.
Numai taxa pentru eliberarea cazierului fiscal are legătură cu Codul nostru Fiscal, dar acesta a fost deja eliminat încă din 2015”.

Proiectul de lege iniţiat de social-democratul Liviu Dragnea, care prevede tăierea a 102 taxe nefiscale, între care şi taxa radio-tv, a trecut de prima cameră sesizată, Senatul, la doar o săptămână după lansarea în circuitul parlamentar.

Proiectul a ajuns, între timp, la Camera Deputaţilor, unde a primit un aviz în Comisia Juridică. Astăzi, documentul va intra în dezbaterea Comisiei de Buget Finanţe, iar marţi, săptămâna viitoare, grupul parlamentar al PSD speră ca proiectul să fie votat în plenul Camerei Deputaţilor.

De același autor

Related Articles