Sindicatul Liber din SRR: Radioul public trebuie să rămână în slujba publicului!

Sindicatul Liber din Societatea Română de Radiodifuziune se opune proiectului de lege care elimină taxa radio-tv, considerând că această măsură reprezintă o încercare a politicienilor de a dobândi controlul editorial asupra Radioului şi Televiziunii publice.

Potrivit Constituţiei României, “serviciile publice de radio şi de televiziune sunt autonome. Ele trebuie să garanteze grupurilor sociale şi politice importante exercitarea dreptului la antenă”.

Sindicatul Liber solicită aleşilor să respingă adoptarea unei legi care nu doar contravine Constituţiei, dar poate situa România în afara normelor democratice şi a civilizaţiei europene.

Sindicatul liber din SRR va face toate demersurile legale, în plan intern şi internaţional, pentru contracararea acestui proiect de lege care siluieşte libertatea de exprimare – se precizează într-un comunicat.

Și Federaţia PubliSind, reprezentativă la grup de unităţi radio-TV, se alătură demersului Sindicatului Liber din SRR şi denunţă propunerea legislativă de eliminare a taxei.

Recent, mai multe organizatii neguvernamentale au criticat aceeaşi propunere legislativă.

Într-un comunicat semnat de ActiveWatch, Centrul pentru Jurnalism Independent şi Convenţia Organizaţiilor de Media se precizează că măsura propusă alterează profund misiunea mediilor publice şi crează o relaţie de dependenţă excesivă faţă de vectorul politic.

De același autor

Related Articles