[FOTO-VIDEO-AUDIO] Locul unde are loc Festivalul internaţional de jazz de la Gărâna a fost distrus de flăcări

Locul devenit cunoscut în întreaga lume pentru Festivalul internaţional de jazz a fost mistuit de flăcări. Restaurantul “La scena” din Poiana Lupului de la Gărâna a ars ca o torţă în numai o jumătate de oră.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Semenic, Elena Tarla, pompierii acţionează şi la această oră pentru lichidarea flăcărilor care s-au extins la anexele din jur, din cauza vântului puternic.

“În jurul orei 13.34 am fost solicitaţi printr-un apel la 112 să intervenim pentru stingerea unui incendiu în Poiana Lupului. Focul a izbucnit la un restaurant. S-au deplasat la faţa locului echipe de la Detaşamentul Reşiţa şi serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă Brebu Nou, Slatina Timiş şi Văliug. Flăcările s-au manifestat violent din cauza materialelor de construcţie combustibile, restaurantul fiind construit în mare parte din lemn. Complexul este afectat în proporţie de aproximativ 80%.”

Filmul evenimentelor l-a aflat Hardy Cvoica de la colonelul Costel Burciu – împuternicit al inspectorului şef al ISU Semenic:

“Când am ajuns la faţa locului restaurantul ardea pe o suprafaţă de 600 de metri pătraţi. Au fost recuperate unele bunuri care au fost scoase din camerele afectate şi mai sunt şi câteva încăperi neafectate, este vorba de bucătărie şi spaţiile de la subsolul clădirii. Nu s-au înregistrat victime, decât însemnate pagube materiale. Autospecialele de stingere cu apă şi spumă s-au deplasat mai greu datorită drumului în pantă, curbelor. Când am ajuns la faţa locului am găsit acţionând două autospeciale ale pompierilor voluntari din Brebu Nou şi Văliug. În sprijinul acestora a mai venit încă o autospecială din Slatina Timiş. Incendiul este lichidat (n.r. ora 16.30), focul mai arde mocnit la câteva bârne mai groase, dar pompierii militari vor rămâne la faţa locului până toate focarele vor fi stinse. Construcţia fiind din piatră şi cărămidă a fost distrusă în proporţie de 75-80% doar partea de restaurant care era mansardată cu lemn şi tablă. În zonă există hidranţi, dar nu au apă pe reţea din faptul că aceasta este una nouă care nu a fost dată în folosinţă, dar am avut motopompe şi am alimentat autospecialele la râul din imediata apropiere a obiectivului.” 

Costel Burciu a mai spus că, momentan nu se cunosc cauzele izbucnirii incendiului, dar după lichidarea acestuia se va trece la stabilirea imediată.

Proprietara restaurantului, Lora Körtvelyessy a postat în urmă cu puţin timp pe pagina sa de Facebook:

“Probabil că Dumnezeu a decis că e momentul unei renaşteri! Nu e vorba nici de neglijenţă umană, nici de mijloace improvizate. Coşul de fum a fost curăţat recent, iar centrala pe lemne are mai puţin de 12 luni de când a fost complet înlocuită, în mai puţin de 6 ani de funcţionare! Deci… e greu de presupus de ce acum sau de ce noi… probabil suntem parte din alt plan al Lui!”

Vom reveni cu informaţii!

De același autor

Related Articles