Elevii din școala și grădinița din Sălbăgelul Nou din județul Caraș-Severin învață în condiții periculoase. Mai precis, apa care curge la robinetele din grupurile sanitare provine dintr-un bazin care în urmă cu câțiva ani servea pentru la prepararea ierbicidelor, insecticidelor și a altor substanțe chimice. Părinții sunt revoltați și sunt deciși să nu își mai trimită copiii la școală până când problema nu va fi rezolvată întrucât spun că elevii pot să bea din apa contaminată.

Echipa Radio Reșița a luat legătura cu Direcția de Sănătate Publică din Caraș-Severin, iar purtătorul de cuvânt al DSP, Daniel Botgros a precizat că nu este străin de această situație și că inspectorii sanitari  se vor deplasa în unitatea școlară pentru a efectua controale:

Școala și grădinița din Sălbăgelul Nou nu au autorizații sanitare de funcționare. Există un bazin care a fost în urmă cu 20 de ani plin cu pesticide. Din câte știm noi, părinții sunt suspicioși că micuții ar putea să consume accidental din apă. Urmează ca inspectorii noștri să meargă în viitorul apropiat la fața locului și dacă vor constata că apa pune în pericol sănătatea copiilor, atunci activitatea în școala respectivă va fi oprită“.

Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin a precizat că va demara o anchetă în școala din Sălbăgelul Nou.

Echipa Radio Reșița, l-a contactat telefonic pe primarul comunei Sacu, Nicolae Daminescu, însă acesta nu a dorit să răspundă.

Andreea Lupșa