La izvor de dor. In memoriam, Gelu Ghera

Astăzi se împlinesc 7 ani de când colegul nostru Gelu Ghera urmărește competițiile sportive de sus, din cer, şi asculă muzică populară.

La 13 septembrie 2009, când se întorcea din localitatea natală, Slatina Timiș, o clipă de neatenție la volan, i-a curmat prea devreme viaţa. Era o zi de marţi. Cea cu trei ceasuri rele…

img_1409În urmă cu 7 ani, eram în redacţie, ne pregăteam de ştiri când Vali Popovici, pe atunci colaborator Radio România Reşiţa a sunat să anunţe că pe drumul care leagă Reşiţa de Caransebeş a avut loc un accident. Nu bănuiam nicio clipă că cel care se afla la volan era colegul nostru Gelu Ghera. Câteva minute mai târziu aveam să aflăm tragica veste că şoferul unui tir a intrat pe contrasens şi a lovit maşina în care se afla Gelu Ghera, aruncând-o în râpă.

Ce a urmat este greu de descris în cuvinte, dar cu siguranţă nu vom uita niciodată acea zi şi nici pe cel ce a fost Gelu Ghera.

Gelu Ghera a fost unul dintre cei mai pasionaţi redactori sportivi şi promotori ai muzicii bănăţene autentice de la Radio Reşiţa, din al cărui colectiv a făcut parte încă de la înfiinţarea studioului, pe care l-a iubit cu adevărat. A lăsat în urmă o soţie pe veci îndurerată şi două fete frumoase şi deştepte, de care poate fi mândru. Şi ne-a lăsat în urmă şi pe noi, colegii lui. Ne-am mai certat, ne-am şi împăcat, dar preţuirea şi afecţiunea nu s-a şters şi nici nu se va şterge vreodată.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Cele mai citite

Related Articles