[FOTO-VIDEO]Sute de morţi în urma uraganului din Haiti

Bilanţul Uraganului Matthew, considerat cel mai puternic din ultimii zece ani, a ajuns la 339 de morţi în ţara insulară Haiti, au anunţat vineri oficiali locali, citaţi de Reuters. Cel puţin 50 de oameni au murit în oraşul Roche-a-Bateau, situat pe coasta sudică a peninsulei Tiburon, în statul american California, în timp ce în oraşul Jeremie, 80 la sută dintre clădiri au fost distruse, iar în sudul insulei peste 30.000 de case au fost rase din temelii. Uraganul ar putea lovi în curand coasta de est a Americii. Preşedintele Barack Obama a decretat stare de urgenţă în Florida, Georgia şi Carolina de Sud, iar peste 1,5 milioane de persoane au fost îndemnate să evacueze coasta sud-estică a statului Florida.

Guvernatorul statului Florida le-a cerut rezidenţilor să evacueze regiunea de urgenţă: “Nu există scuze. Trebuie să plecaţi. Evacuaţi, evacuaţi, evacuaţi. Această furtună vă poate omorî. Suntem contratimp“, a spus Rick Scott, potrivit The New York Times.

Uraganul Matthew, cea mai puternică furtună care a lovit zona Caraibe, în ultimul deceniu, a crescut în intensitate, joi, trecând la categoria 4 (din 5 pe scara Saffir-Simpson care măsoară intensitatea acestor fenomene meteorologice), potrivit Centrului naţional american pentru uragane (NHC), cu rafale de vânt ce au măsurat chiar şi 220 de kilometri pe oră, lăsând în urmă 339 de morţi şi mii de case distruse.

Uraganul Matthew se îndreaptă spre coasta de est a statului Florida, unde autorităţile au emis un cod de avertizare meteorologică. Preşedintele Barack Obama a decretat stare de urgenţă în Florida, Georgia şi Carolina de Sud, iar aproape două milioane de americani au fost evacuaţi pentru a permite autorităţilor să se pregătească pentru vânturile ce pot ajunge până la 220 km/h.

sursa info: gandul.info

sursa foto: dailymail.co.uk

Cele mai citite

Related Articles