[FOTO] Lectură la ceas de seară la biblioteca ,,Paul Iorgovici’’ din Reșița

229

 

Biblioteca Județeană  ,,Paul Iorgovici’’ Caraș-Severin  a găzduit astăzi, timp de 6 ore, zeci de persoane care au dorit să viziteze instituția sau să citească anumite cărți. ,,Nocturna Bibliotecilor’’ este un program național de promovare a cărții și lecturii publice organizat de către Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România.

Instituția și-a deschis porțile pentru cititori în afara programului de lucru și a încercat să surprindă plăcut vizitatorii de toate vârstele prin diverse activități.

,,Nocturna bibliotecilor este una dintre cele mai importante campanii de promovare  a cărții și implicit a lecturii. Evenimentul se desfășoară la nivel național și a ajuns anul acesta la cea de-a treia ediție. Am pregătit și de această dată un program atractiv, sperăm noi, atât pentru cei mari cât și pentru cei mici. Avem invitați din Cluj, un tânăr pe nume Victor Miron care a inițiat o campanie de promovare a lecturii, și este autorul a 4 cărți. Vom derula o primă întâlnire a clubului de lectură ,,Vocea cititorului’’, care presupune citirea textelor cu voce tare fără o pregătire prealabilă’’– a declarat pentru Radio Reșița, managerul bibliotecii reșițene, Clara Constantin.

La seara lecturii a participat și cantautoarea Didina Purea care a interpretat cântece cu care a delectat participanții. Din publicul prezent la eveniment au făcut parte prorectorul Universității Eftimie Murgu din Reșița, Cristian Chioncel și medicul oftalmolog Felicia Quint.

Nici copiii nu au fost lăsați deoparte și au avut parte de o seară activă și interesantă.

,,Pentru copii am pregătit cu sprijinul tinerilor de la Centrul de Voluntariat Reșița picturi pe față și activități de modelare de baloane, îi vom antrena în diferite jocuri, vor citi pe roluri și vor spune povești’’-a mai precizat Clara Constantin.

La seara nocturnă au participat zeci de copii care au recitat poezii, au jucat diferite scenete și au cântat. La final, tinerii de la Centrul de Voluntariat Reșița i-au pictat pe cei mici pe față și au modelat împreună cu ei baloane iar reacțiile copiilor au fost grăitoare:

,,Aici am venit să vizionăm teatrul de lumini și umbre și să vedem o colegă care va cânta. Având în vedere că anul trecut am participat și eu și a fost foarte frumos, anul acesta mă aștept să fie uimitor’’

,, Am mai fost și anul trecut și a fost foarte distractiv. Au venit niște voluntari din Reșița și s-au jucat cu noi, ne-au pictat pe față. Anul acesta voi cânta o piesă frumoasă’

,,Este minunat, pentru noi este o ocazie deosebită să arătăm ca la biblioteca nu doar citim ci și interacționăm și ne distrăm, este minunat, îmi place foarte mult. Cu siguranță o să mai vin și la anul”

Secţiile bibliotecii din incinta Casei de Cultură a Sindicatelor Reşiţa sunt deschise pentru public până la ora 00:00.

 

Andreea Lupșa