EBU Media Director, Jean Philippe de Tender: Festivalul RADIRO aduce Europa și restul lumii, împreună

La concertul din 29 septembrie 2016, organizat în cadrul festivalului RADIRO, organizat de Radio România, a participat Jean Philippe de Tender, Media Director în cadrul Uniunii Europene de Radio, care a declarat:

“Sunt foarte onorat să fiu aici astăzi pentru că RADIRO este un festival foarte important în Europa, promovând pentru public orchestrele radiodifuziunilor publice. Apreciez foarte mult faptul că radiodifuziunile publice au propriile lor orchestre care duc mai departe tradiția legendară a muzicii culte din Europa, dar și de dincolo de granițele Europei. Ceea ce apreciez în mod special la festivalul RADIRO este că aduce Europa și restul lumii, împreună. În această seară avem orchestra radiodifuziunii publice din Austria, dar am avut aici și o orchestră din China: RADIRO este cu adevărat un eveniment mare, important, pe care numai o radiodifuziune publică ar fi putut să-l organizeze.

Cred că doar un serviciu public de media ar putea organiza un festival ca RADIRO. Nu este ceva pe care ne-am putea aștepta să-l vedem din partea media comercială, pentru că asemenea evenimente sunt costisitoare. Cred că exemplul Radio România este foarte bun: aveți această minunată sală de concerte și o deschideți pentru public, oferindu-le concerte pentru care altfel ar trebui să plătească o avere ca să le asculte. Totul, organizat la un preț rezonabil pentru public, la o calitate excepțională. Apreciez cu adevărat acest eveniment.

Trăim într-o lume conectată, avem jucători media la nivel global. De aceea este important să dăm prioritate proiectelor locale, identității locale. Prin cultură, putem să înțelegem mai bine națiunile diferite de noi și exact acest lucru se întâmplă și în această seară, aici.”

De același autor

Related Articles