[AUDIO] Judecătorul Rustin Ciasc nu va mai conduce BEC Caraş-Severin

528

După 12 ani, sorţii n-au fost astăzi de partea judecătorului Rustin Ciasc. Acesta nu va face parte din componenţa Biroului Electoral Judeţean Caraş-Severin la alegerile parlamentare din 11 decembrie, deşi a acceptat să facă parte din lista celor opt judecători în exerciţiu ai Tribunalului judeţean care şi-au exprimat consimţământul de a participa la procesul electoral. Preşedintele Tribunalului, Alin Chiseev a desemnat, prin tragere la sorţi, pe judecătorii Ana Vegheş, Monica Matuscka şi Viviana Vasilovici-Stiuj.

„În termen de 24 de ore de la desemnare, cei trei judecători traşi la sorţi, prin vot secret, vor alege preşedintele biroului electoral de circumscripţie şi locţiitorul acestuia” a precizat Chiseev. Cel de-al treilea judecător va fi membru în Biroul Electoral Judeţean Caraş-Severin, ce se va constitui la nivelul judeţului Caraş-Severin (Circumscripţia Electorală nr.11).

alin-chiseev-2

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Tribunalului, judecătorul Daniela Deteşan, a precizat că biroul astfel constituit va îndeplini toate atribuţiile ce îi revin potrivit legii, urmând a fi completat, în alte 24 de ore, cu reprezentantul Autorităţii Electorale Permanente. Ulterior, biroul va fi completat cu reprezentanţii partidelor politice, alianţelor politice, alianţelor electorale şi ai organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, conform legii şi potrivit calendarului de desfăşurare a alegerilor.

La şedinţa publică de astăzi, de la sediul Tribunalului Caraş-Severin, a participat un singur reprezentant al partidelor politice. Este vorba de Dan Stan, din partea Partidului Naţional Liberal.

(Sebastian Dragomir)