[AUDIO-FOTO]Ciclism şi lirism pe cărările montane din împrejurimile Reşiţei: METAL Bike 2016

125

METAL ENDURO este în 2016 la a 4-a ediție, fiind etapa numărul 4 și ultima din sezonul 2016 al Cupei Naționale Enduro. Dupa ce in 2013 METAL Enduro a fost primul concurs Enduro Mountain Biking din România, în 2016 este primul Campionat Național la disciplina Enduro.

Competiția se desfășoară în principal într-un format  tip raliu cu 4 probe speciale cronometrate, în principal pe poteci care coboară dar care au și mici zone de urcuș.
METAL Enduro are loc pe cele 4 probe speciale deja consacrate care anul acesta au primit și nume inspirate de cei care le-au parcurs de-a lungul timpului: PS1 – Cioara, PS2 – Fluturelu’, PS3 – Poezie şi PS4 – Canada. Cele 4 probe speciale “au crescut” prin modificările aduse; și la această ediție s-au făcut modificări în anumite zone pentru a ridica nivelul tehnic dar și pentru că s-a ținut cont de sugestiile participanților de la edițiile precedente.

Se numește METAL deoarece noi aici la Reșița suntem oțelari și este un joc de cuvinte. ”M” vine de la Mountain, ”E” provine de la Enduro, care este o disciplină, ”T” vine de la Trail, adică poteci deoarece competiția are loc sub formă de raliu, cu probe speciale care sunt  pe poteci, iar ”AL” provine de la All Mountain, un fel de biciclete care se pretează pe absolut toate categoriile de teren”, a explicat Cătălin Gavrilă.

Există și etape de legătură între probele speciale, care au un timp maxim de parcurgere, dar acesta este unul relaxat (care le permite participanților să se mai detașeze de competiție sau să socializeze în timp ce le parcurg). Traseul de concurs este în zona centrul Reșiței pe dealurile din jurul acestuia, Poiana Golului și Dealul Ciorii.

Este un concurs tip Enduro, iar traseele de acest fel nu sunt recomandate începătorilor sau cicliștilor neantrenați. Potecile pe care se desfășoară probele speciale au mai multe secțiuni de nivel tehnic ridicat.

Cele 4 probe speciale au distanțe între 1,5 km și 3 km iar distanța totală, cu tot cu secțiunile de legătură, este de aproximativ 37 km.

METAL ENDURO se va desfăşura în perioada 7-9 octombrie.

Pentru mai multe informaţii şi înscrieri, accesaţi: www.metal-enduro.ro