La mulți ani, Miklós Bács!

Radio România Reşiţa se alătură iubitorilor de teatru şi de frumos, pentru a promova adevăratele valori naţionale cu responsabilitate şi preţuire, într-un LAUDATIO  la ceas aniversar,  pentru că valoroase sunt doar faptele care îţi intensifică fiinţa.

Dedicăm prețuirea noastră aniversatului zilei, Miklós Bács !

Actor al Teatrului Maghiar de Stat şi conferenţiar universitar doctor abilitat la Facultatea de Teatru şi Televiziune din cadrul Universităţii Babeş Bolyai din Cluj, membru al Consiliului Artistic al Teatrului Maghiar de Stat din Cluj, membru al senatului Uniter, şi membru International University Theatre Association – IUTA şi proaspăt laureat al Galei UNITER cu  premiu special: MIKLÓS BÁCS este un mentor al tinerelor generaţii de actori !

MIKLÓS BÁCS  este povestea unui om minunat, care crede în nemurirea artelor, cel mai minunat adăpost pentru cei care și-au ascuns fără să știe nimeni copilăria în buzunar  și care au pornit să-și continue jocul până la sfârșitul lor.

În calitate de director artistic al Galei Tânărului Actor – HOP  și-a revărsat iubirea pentru profesie și pentru tinerii actori cu înțelepciunea unui adevărat Mentor, dăruindu-le din experiența și iubirea sa pentru teatru, dezvăluindu-și cu emoție devotamentul –

Dacă ducem lipsă de ceva în teatru, acestea sunt personalitățile. Voi vă puteți forma personalitatea aici. Nu v-o pierdeți, nu v-o ștergeți ! Nu fiți gata să corespundeți cuiva! Voi sunteți inima profesiei noastre”.

„Avem nevoie de ideal, avem nevoie de oameni cărora să la spunem-Mulţumesc”, susţinea  actorul, profesorul şi mentorul tinerelor generaţii, Miklós Bács, într-un interviu la Radio Reșița.

Da,  avem nevoie să ne înclinăm în fața celor binecuvântați cu Har, fiindcă ei sunt Lumina trimisă de Dumnezeu pentru a ne arăta calea spre Frumos și Mântuire în această lume devorată de criza de Ideal.

La mulți ani, Miklós Bács!

La mulți ani, Maestre, de aici de pe frecvența 105,6 fm, cu prețuire, pentru că avem nevoie de oameni cărora să la spunem-Mulţumesc !

Anca Bica Bălălău

De același autor

Related Articles