Orchestra Naţională Radio – primul concert din cadrul Festivalului RadiRo

 Orchestra Naţională Radio a susţinut, în această seară, primul concert din cadrul Festivalului Internaţional al Orchestrelor Radio – RadiRo 2016. La pupitru s-a aflat Cristian Măcelaru – dirijor în rezidenţă al Orchestrei Simfonice din Philadelphia, iar solist a fost violoncelistul Răzvan Suma.

Pe scena Sălii Radio au urcat, de asemenea, Corul Academic Radio şi Corul de Copii Radio, care au interpretat celebra cantată “Carmina Burana” de Carl Orff. Prestaţia lor a fost comentată de violoncelistul Marin Cazacu:

Marian Cazacu: “Ce concert extraordinar! M-am bucurat din mai multe ipostaze – una de iubitor de muzică, de profesor care-şi admiră studentul în ipostază solistică, şi este vorba de minunatul meu fost student Răzvan Suma, cu o orchestră care l-a acompaniat extraordinar, bineînţeles datorită şi contribuţiei extraordinare a dirijorului Cristian Măcelaru, care, după aceea, în partea a doua a programului, cu această impresionantă lucrare, “Carmina Burana” de Carl Orff, a dovedit că este un mare dirijor şi au răspuns pe măsură, atât orchestra, corul – care mi se pare în progres foarte mare, corul de copii – care ştiam că este unic. Un concert de vârf, pot să spun, al acestui festival şi nu numai al întregii oferte culturale pe care o are România, şi îi urăm viaţă lungă Festivalului RadiRo“.

Sursa: romania-actualitati.ro

De același autor

Related Articles