[AUDIO-VIDEO] Cutremurele din ultimele zile bagă spaima şi în bănăţeni

141

Cutremurele au fost înregistrate în acest an pe teritoriul României. Cel mai recent, dar şi cu magtitudinea cea mai ridicată pe scara Richter, a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute, în zona Vrancea. Banatul este relativ ferit de seisme, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să ştim cum să reacţionăm în caz de cutremur. Oamenii spun că nu toate clădirile sunt solide, iar autorităţile se implică prea puţin pentru punerea lor în siguranţă.

Colonelul Corina Braje de la ISU Semenic subliniază că cel mai important este să nu intrăm în panică.

„Păstrați-vă calmul și liniștiți persoanele din jur. Dacă vă aflați în interiorul unei clădiri, nu ieșiți și nu fugiți pe scări ! Nu utilizați liftul! Protejați-vă sub tocul ușii, sub o grindă, lângă un perete de rezistență sau adoptați o poziție ghemuit, acoperit și susținut de un obiect solid. După cutremur, clădirile trebuie părăsite calm, fără a lua lucruri inutile, iar drumul spre ieșire trebuie verificat cu grijă, pentru a evita expunerea la pericole”.

Autorităţile statului recomandă populației să stocheze alimente și apă pentru trei zile întrucât în caz de dezastru cel mai probabil magazinele nu vor fi deschise.

(Sebastian Dragomir)