RadiRo 2016: Aplauze îndelungi pentru prezenţa Orchestrei Simfonice Radio NRK din Norvegia

Orchestra Simfonică Radio NRK din Norvegia a concertat cu mult succes pe 24 şi 25 septembrie la Festivalul Internaţional al Orchestrelor Radio – RadiRo, ediţia a III-a. Orchestra a fost condusă de dirijorul Miguel Harth – Bedoya, nominalizat la premiile Grammy şi câştigător al Premiilor Emmy, care este de în prezent dirijor-şef al ansamblului. Solişti au fost trompetista Tine Thing Helseth şi respectiv pianistul Vadym Kholodenko, apreciat de critici pentru interpretarea sa „impecabilă, vibrantă şi plină de imaginaţie”, care a cucerit şi publicul de la Bucureşti.

Concertele Orchestrei Simfonice Radio din Norvegia au fost transmise live pe postul public de radio NRK P2 din Norvegia,  pe Radio România Cultural şi Radio România Muzical şi înregistrate de Televiziunea Română. De asemenea au fost transmise live prin satelit de European Broadcasting Union (EBU) şi de Asia – Pacific Broadcasting Union (ABU).

Festivalul continuă cu primul concert din cadrul manifestării al Orchestrei Naţionale Radio din România care luni, 26 septembrie 2016, de la ora 19.00, va fi condusă de Cristian Măcelaru.

Festivalul Internaţional al Orchestrelor Radio – RadiRo, organizat de Radio România, se desfăşoară la Sala Radio din Bucureşti, între 23 septembrie şi 1 octombrie 2016.

Amănunte pe www.radirofestival.ro.

Cele mai citite

Related Articles