Timișoara Saracens, victorie astronomică în Cupa Regelui

64

Timișoara Saracens, deținătoarea trofeului, a surclasat formația Universitatea Cluj cu scorul de 69-7 (36-0), sâmbătă, pe teren propriu, într-un meci din etapa a doua a Cupei Regelui la rugby.

Bănățenii au reușit nu mai puțin de zece eseuri, prin Vali Calafeteanu, Stelian Burcea, Vlad Zaharia, Jack Umaga, Brian Sefanaia, Marian Sabău, Lotter Pretorius (2), Marian Gorcioaia și Emiliano Rivas.

Derby-ul dintre Steaua și Dinamo, desfășurat în Ghencea, a a fost câștigat de echipa gazdă cu scorul de 27-11 (10-3), punctele echipei din Șoseaua Ștefan cel Mare fiind reușite de Simote Liueli (un eseu și două lovituri de pedeapsă).

În alt meci, CS Politehnica Iași a întrecut-o pe CSM Olimpia București cu 34-21 (17-14), obținând punctul bonus ofensiv. Pentru gazde au marcat eseuri Vaman, Claudiu Mihai, Shaun Prins și Tei, iar Plai le-a transformat pe toate, reușind și două lovituri de pedeapsă. CSM Olimpia a avut două eseuri, semnate de Cobden și Muna, ultimul transformat de Faasen, care a mai marcat și din două lovituri de penalitate și un dropgol.

Timișoara Saracens ocupă primul loc, cu 10 puncte, urmată de CSA Steaua București, 9 puncte, CSM Știința Baia Mare, 5 puncte (1 joc), CS Politehnica Iași, 5 p (1 j), CSM Olimpia București, 0 p, CS Dinamo București, 0 p, CS Universitatea Cluj, 0 p.

AGERPRES