FBI publică documente inedite

Președintele american Barack Obama a folosit un pseudonim pentru a comunica cu Hillary Clinton pe vremea când aceasta era secretar de stat, arată documentele FBI făcute publice ieri. E vorba de detalii noi legate de investigația autorităților americane în legătura cu modul în care Hillary Clinton a folosit un server privat nesecurizat de email, o temă folosită pentru a o ataca de rivalul său în cursa pentru alegerile prezidențiale, Donald Trump, transmite Business Insider.
Documentele FBI arată că Huma Abedin, unul dintre angajații lui Hillary Clinton pe vremea când era secretar de stat, a observat un schimb de mesaje cu o persoană necunoscută pe 28 iunie 2012, iar ulterior s-a dovedit că Hillary Clinton vorbea, de fapt, cu președintele american Barack Obama, care folosea un pseudonim. Astfel, Huma Abedin s-a întrebat de ce emailurile dintre cei doi nu sunt secretizate. Mesajele respective nu au fost făcute publice și nici pseudonimul folosit de Obama. Clinton a menționat că nu știa, când a folosit serverul privat de email, că informațiile trimise erau clasificate.
Vă reamintim că, în luna iulie, FBI a transmis că nu va recomanda să se formuleze acuzații penale împotriva lui Clinton în acest caz.

Sursa: ziare.com

Foto: mail.infim.ro

Cele mai citite

Related Articles