[VIDEO] Radio Reşiţa te invită la teatru! Colectare fonduri pentru „Cuminţenia Pământului”!

226

Radio Reșița în parteneriat cu Teatrul de Vest  organizează duminică 25 septembrie, ora 19,  evenimentul de colectare fonduri pentru opera lui Constantin Brâncuși-„Cuminţenia Pământului”.

Cu acest prilej ,toate încasările spectacolului  „Profesorul de franceză” se vor dona în contul deschis de Ministerul Culturii, special pentru strângerea de fonduri  necesare achiziționării de către statul român a celebrei opere a artistului român.

Achiziția operei „Cumințenia pământului” se poate face doar printr-un efort comun al statului român și al cetățenilor. Suma de 5 milioane de euro a fost alocată deja de Guvern pentru cumpărarea operei și este nevoie ca 6 milioane de euro din donații individuale de la cetățeni și companii,  până, cel tarziu, pe 30 septembrie 2016.

Cumințenia pământului nu o să scoată pe nimeni în stradă, nu o să construiască spitale și nici școli.Nu o să-l dezmoștenească pe Brâncuși și nici nu o să adune susținători cât un meci de fotbal.

De ce aș susține această campanie, de ce aș vorbi despre onoare și demnitate?

Singurul răspuns la această întrebare este-Brâncuși este al meu!

Brâncuși este și al Reșiței! Împreună ,prin susținerea acestui eveniment,  să rescriem CV-ul cultural și patriotic al orașului nostru!

Vă așteptăm duminică la teatru să vă semnați în cartea de onoare a patriotismului cultural.

„Profesorul de franceză” este una din ultimele lucrări ale lui Tudor Muşatescu şi poate cea mai duioasă dintre toate.

În 1946, când a fost scris, acest text despre iubirile adolescentine şi zăpăcelile anilor de liceu va fi fost un minunat refugiu pentru autorul lui, dar şi pentru public, din calea unei istorii care îşi schimba vertiginos, şi nu în bine, cursul. Strălucitoare prin lejeritate şi umor, lansând câteva „muşatisme”, piesa s-a dovedit de fiecare dată o idee inspirată pentru un teatru care doreşte să-şi apropie şi sporească publicul.

Din distribuţie amintim: Roxana Olşanschi, Florin Ibraşi, Răzvan Ciocoi, Tabita Givoreanu, Anca Ţofei, Luiza Maruşca, Amalia Pomian, Bogdan Blistyar, Ricardo Lengyel şi Ionel Berdac.

Brâncuși e al meu. Hai, sa fie al nostru !

Echipa Radio Reșița