[EXCLUSIV] O clasă întreagă de elevi din Reșița, sub tratament împotriva TBC

O clasă întreagă din Reşiţa este testată pentru a se afla dacă elevii ar avea TBC . Deşi iniţial se credea că vinovat ar fi un profesor, în urma unor investigaţii s-a stabilit că totul a pornit de la un părinte, care este diagnosticat cu această boală contagioasă.

Este vorba de o clasă a V-a B, unde în ultimele zile au testați elevii, unii fiind afectați puțin, alții mai mult. Aceștia din urmă au fost trimiși spre unitățile medicale din Timișoara, pentru ample investigații. Situația este cu atât mai gravă cu cât, încă din 26 august 2016, reprezentanții instituției de învățământ știau că a fost confirmat un caz suspectat de TBC, în clasa respectivă. Unul dintre elevi a fost diagnosticat inițial cu pneumonie, iar mai apoi în urma investigațiilor medicale s-a constatat că ar putea suferi de tuberculoză. A fost trimis la Timișoara, pentru investigații amănunțite.

Se pare, că reprezentanții Școlii cu clasele I-VIII nr. 6 din Reșița au ignorat recomandările medicilor! Astfel, de abia în prima săptămână de școală părinții au aflat de existența unui astfel de caz și au început să meargă cu copiii la analize. După cele de sânge au urmat radiografiile pulmonare, care au scos la iveală că majoritatea copiilor sunt predispuși la a dezvolta boala.

Părinții s-au alarmat și au investigat cine este suferind de această boală. Au ajuns la concluzia că este unul dintre părinții unui elev, care se luptă cu această boală de  10 ani. Bărbatul a fost supus analizelor și așteaptă un rezultat în cursul zilei de marți, 20 septembrie.

Foarte dureros este că elevii trebuie să urmeze tratamente îndelungate. La ei se adaugă părinții și cadrele didactice, și de asemenea, ceilalți elevi din școală. Astfel se pare că se înregistrează o situație fără precedent și aceasta din cauza ignoranței unora, care au încercat să mușamalizeze, să minimalizeze întreaga situație. Toate informațiile ne-au fost oferite de unii părinți, care doresc să-și păstreze anonimatul, deocamdată.

Detalii despre anchetă AICI!

sursa foto: gds.ro

 

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.

Cele mai citite

Related Articles