Actorul Mimi Brănescu: „Dacă vom lua Oscarul va fi un accident”

Astăzi 15 septembrie, cinematograful Dacia, din Reșița, propune cinefililor două filme de anvergură. De la ora 18:00 ,avanpremiera filmului Nerve: Adevăr sau provocare , iar începând cu ora 20:00 GALA Sieranevada, având invitați doi actori din distribuție-Dana Dogaru și Mimi Brănescu.

Sieranevada este un film de cinema, ca  e o mică Evanghelie, foarte balcanică, în regia lui Cristi Puiu.  Acțiunea este o radiografie a unei realități ce definește atmosfera de parastas, și ar putea la fel de bine să fie un documentar. Scenele acestea par decupate din realitate, ele s-au întâmplat, se întâmplă chiar acum și se vor mai întâmpla.

Ce e „Sieranevada”? Dialoguri apoteotice ale  poporului nostru. Un fel de oglindă aruncată omului, să se vadă un pic la față – mare ipocrit, din convingerea intimă că așa devine tot omul. Acest nou film în regia lui Cristi Puiu, este propunerea României la Oscarul pentru cel mai bun film într-o limbă străină, a anunțat Centrul Național al Cinematografiei printr-un comunicat de presă transmis AGERPRES.

În exclusivitate pentru ascultătorii Radio Reșița, Dana Dogaru și Mimi Brănescu au făcut câteva mărturisiri.

dogaruDana Dogaru, cunoscută împătimiților de teatru din rolul Grușenca, din spectacolul Karamazovii, dramatizare după Horia Lovinescu, și-a mărturisit dorința de-a vedea câți mai mulți reșițeni la cinematograful Dacia, apreciind apetitul pentru cultură al concitadinilor noștri. Deasemeni a transmis, cu modestia specifică, speranța ca omenirea să se reîntoarcă la aspirații și idealuri înalte pentru a depășii criza de ideal în care se zbate, subliniind:

„Dacă crezi în ceea ce faci, este simplu!”

Vechi prieten al teatrului reșițean, Mimi Brănescu a părăsit scena pentru platoul de filmare în ultimul timp, neuitând însă de vremurile în care a jucat alături de trupa teatrului reșițean în spectacolul „Visul unei nopți de vară”, de W. Shakespeare. Speră ,ca dramaturgia scrisă de el, să mai facă parte din repertoriul Teatrului de Vest.Născut într-o zi de 31 martie ca și Nichita Stănescu, artistul a recitat din versurile poetului, mărturisind apoi:

„Sieranevada este un moment important, o reîntâlnire cu Cristi Puiu și un prilej de-a se întâlni cu oameni senzaționali, pe care îmi permiteam doar să-i salut , cum este Dana Dogaru, pe care apoi i-am descoperit ca fiind extraordinari.Iubesc Reșița și am rămas cu drag de voi”, și-a încheiat Mimi Brănescu confesiunea.

La rugămintea postului nostru de radio, în cazul în care filmul „Sieranevada” va cuceri Oscarul, distinșii noștri interlocutori au promis că vor acorda ascultătorilor Radio Reșița exclusivitatea primului interviu, în calitate de căștigători ai mult râvnitului premiu!

mimiCu toate acestea, Mimi Brănescu a menționat:

„Dacă vom lua Oscarul va fi un accident”,  îl citez spre liniștirea presei concurente…

„Sieranevada” este cel de-al patrulea lungmetraj regizat de Cristi Puiu are următoarea distribuție: Mimi Brănescu, Dana Dogaru, Sorin Medeleni, Ana Ciontea, Judith State, Marin Grigore, Rolando Matsangos, Cătălina Moga și Ilona Brezoianu.

Pelicula regizată de Cristi Puiu are imaginea semnată de Barbu Bălășoiu, iar Jean Paul Bernard, Filip Mureșan și Christophe Vintrignier au realizat sunetul, Maria Pitea -costume, în timp ce Mojca Gorogranc Petrushevska a realizat machiajul. Letiția Ștefănescu și Ciprian Cimpoi au semnat montajul, Cristina Barbu, scenografia. Producătorul filmului este Anca Puiu.

Anca Bica Bălălău

Cele mai citite

Related Articles