[FOTO] Muzică pe fum de grătar, la Zilele Oraşului Băile Herculane!

Zilele oraşului Băile Herculane continuă astăzi la parcarea din zona Parcului Vicol, unde sunt amenajate standurile expoziţionale, localnicii şi turiştii venind simţitor în număr mai mare după orele amiezii pentru a participa la sărbătoarea oraşului, vremea fiind îmbietoare pentru o plimbare şi servirea mesei în aer liber, la terasă!

Oamenii trec pe la fiecare stand, cumpără diverse articole şi gustă din preparatele care sfârâie din plin pe grătare!

Cei mai bucuroşi sunt copiii, care însoţiţi de părinţi sau bunici profită din plin de locurile de joacă amenajate special pentru ei! “La ZILELE ORAŞULUI  am venit ca să mă distrez şi de fiecare dată mă dau la maşinuţe şi mă uit cum cântă lumea la scenă! M-am dat de multe ori cu maşinuţele şi nu mi-e frică… Singurul lucru pe care îl pot spune este că e cea mai frumoasă zi din viaţa mea!”, ne-a mărturisit unul dintre copiii aflaţi la sărbătoare.

Dar nici adulţii nu se lasă mai prejos când e vorba de distracţie : “Ne simţim foarte bine şi sunt încântat că este o organizare foarte bună şi felicităm cetăţenii oraşului, care au avut un rol important  în desfăşurarea ZILELOR ORAŞULUI BĂILE HERCULANE! Cu toate că vin aici pentru a şaptea oară, e prima dată când apucăm zilele oraşului! Am fost aseară la spectacolul de muzică populară , mi-a plăcut şi este foarte frumos! Stăm la Herculane până săptămâna viitoare, avem bilete printr-o agenţie de turism!”, ne-a declarat o familie din Craioviţa Nouă. Printre participanţi sunt şi turişti veniţi din apropiere, de la Orşova :

“Ne simţim foarte bine! Fiind orşoveni, venim la Herculane foarte des… e ceva nou, pentru noi e vechi… dar revenim de fiecare dată când sunt evenimente sau chiar dacă nu sunţ trecerea tot o facem! În fiecare an am fost la ZILELE ORAŞULUI BĂILE HERCULANE, stăm la 20 de kilometri şi e păcat să nu venim!”

Programul de astăzi va continua cu spectacolul de muzică populară susţinut de numne cunoscute ale foclorului bănăţean, iar seara se va încheia cu un concert de muzică uşoară, la care sunt aşteptaţi să participe tinerii din staţiune, dar şi din împrejurimile Băilor Herculane.

Paul-Sever SMADU

De același autor

Related Articles