Clădirile cu bulină roșie de la Herculane nu o vor… îmbulina-o!

247

Pe raza oraşului Băile Herculane există numeroase clădiri marcate cu bulină roşie, care sunt în pericol de dărâmare în situaţia unui seism major.  Se va lua măsura expertizării acestora şi începem lucrările de consolidare, ne-a precizat Cristian Miclău – primarul oraşului de pe Valea Cernei.

Majoritatea acestor construcţii sunt clădiri de patrimoniu şi se află situate în Centrul istoric al staţiunii, însă deocamdată nu sunt bani pentru lucrările necesare : Momentan nu sunt bani alocaţi de la bugetul local, dar se va face în prima fază expertiza şi apoi vom căuta sursele de finanţare în vederea consolidării. Locatarii imobilelor cu bulină roşie vor fi mutaţi în alte locaţii până se va rezolva problema consolidării clădirilor, ne-a declarat primarul urbei.

Zona Băilor Herculane este cunoscută pentru activitatea seismică de aici, însă acestea sunt cutremure de suprafaţă, pe orizontală, cu o durată scurtă de manifestare şi care până în prezent nu au afectate clădirile din oraş, însă un cutremur cu magnitudine ridicată produs în zona Vrancea poate produce daune semnificative!

Paul-Sever SMADU