[AUDIO] Vorbiți despre limba română ca despre o duminică!

494

Îl putem cita pe marele Slavici care spunea că limba română este o comoară fără cheie. Astfel a început să vorbească de Ziua Limbii Române, în exclusivitate pentru Radio Reșița, coordonatorul Departamentului pentru Învățământ din cadrul Consiliului Național al Minorității Românești din Serbia, Anișoara Țăran. Mesajul domniei sale pentru românii de pretutindeni este să păstreze cu sfințenie limba maternă, limba română să fie distanța dintre inimă și umbra ei, numită suflet. ”Vorbiți despre limba română ca despre o duminică”, a redat acest citat, Anișoara Țăran:

În Voivodina, niciuna dintre instituțiile reprezentative ale comunității românești, nu marchează Ziua Limbii Române. Menționăm că în Provincia din Serbia funcționează și un Institut Cultural Român. Cu toate acestea, se poate spune că limba română este la ea acasă, în Voivodina, după cum afirmă președintele Societății Literar-Artistice ”Tibiscus” din Uzdin, Vasile Barbu:

Ziua Limbii Române va fi sărbătorită la Kladovo, în Serbia de Răsărit, sâmbătă, 3 septembrie. La Centrul Cultural Român, unde se țin și cursuri de limba română, va avea loc o masă rotundă cu participarea celor care urmează astfel de cursuri și a conducătorilor instituțiilor cu caracter românesc. În prezența unui invitat din România, vor fi abordate mai multe teme legate de naționalitatea, cultura și tradițiile românești din Serbia de Răsărit. În exclusivitate pentru Radio Reșița, președintele Asociației pentru Tradiție și Cultură a Românilor din Kladovo, Tihan Matasarevici: