[FOTO] Plătită pentru a ucide. Aflaţi povestea Mariei, ucigaşa traficanţilor de droguri. Pentru fiecare crimă primeşte 430 de dolari

421

Atunci când afli că cineva  a ucis șase oameni, nu îti poţi închipui că este vorba de o  femeie, scundă de înălţime, cu o atitudine uşor nervoasă şi cu un copil în braţe. Este plătită de autorităţi să omoare. Aflaţi povestea “ucigaşei de traficanţi”.

“Prima mea crimă a fost în urmă cu doi ani. Am fost foarte speriată pentru că a fost pentru prima dată când făceam aşa ceva”, mărturiseşte Maria. Acum, ea este un asasin profesionist implicat în războiul pe care guvernul filipinez îl poartă împotriva drogurilor. Face parte dintr-o echipa de trei femei, ce sunt deja foarte apreciate, deoarece pot ajunge aproape de victimele fără a trezi suspiciuni.

După ce Rodrigo Duterte a fost ales preşedinte la ţării, în luna iunie a acestui an, a spus cetăţenilor şi poliţiei că au voie să ucidă traficanţii de droguri. Maria a ucis cinci oameni încă de la “debut”. “Pe toţi i-am împuşcat în cap”, spune ea. Atunci când a fost întrebată despre cine i-a dat ordinul de a-i împuşca pe aceşti oameni, ea a răspuns: “Şeful nostru din poliţie”.

Războiul controversat pornit de statul filipinez împotriva drogurilor este o oportunitate pentru cei care vor să lucreze, dar aduce, de asemenea, riscuri.

Şi soţul Mariei este „ucigaş de traficanţi” şi tot el a băgat-o în afacere. „În războiul împotriva traficanţilor de droguri, poliţia avea nevoie şi de o femeie, iar soţul meu m-a ales”, declară femeia. “Mi-am început activitatea chiar pe stradă. Când l-am văzut pe omul pe care trebuia să îl omor, m-am apropiat de el şi l-am împuşcat”, spune ea.

Maria şi soţul ei provin dintr-un cartier sărac din Manila. Nu aveau nici un venit fix, dar viaţa lor s-a schimbat din momentul când au acceptat să fie ucigaşi de traficanţi. Acum, ei câştigă până la 430 $ pentru fiecare crimă, o avere în Filipine. Cu toate acestea, Maria vrea să părăsească această viaţă. Dar nu ştie însă cum să facă acest lucru.

femeie ucigasa 1

Maria regretă însă alegerea ei şi a soţului. “Mă simt vinovată şi asta mă chinuie. Nu vreau ca familiile celor ucişi de mine să se răzbune. Sper că, într–o zi, copii mei să nu mă întrebe cum eu şi soţul meu facem bani”, continuă femeia.

Ea speră, de multe ori, că noua misiune de „ucidere a traficanţilor” să fie ultima, dar îi e frică să renunţe. Şeful său a ameninţat că-i omoară pe cei care părăsesc echipa. Se simte prinsă în capcană. Este o persoană credincioasă, merge la biserică şi cere scuze preotului când nu îndrăzneşte să îi spună ce face.

Duterte: “Traficanţii de droguri vor fi omorâţi. Fără cale de mijloc, fără scuze”

Noul preşedinte al Filipinelor, Rodrigo Duterte, fost primar al oraşului sudic Davao, a câştigat alegerile prezidenţiale, după o campanie controversată. Acesta a fost investit în funcţie pe data de 30 iunie.

Punctul-cheie al campaniei sale l-a reprezentat războiul pe care acesta l-a declarat criminalităţii. O parte a planului său prevede reintroducerea pedepsei cu moartea pentru infracţiuni considerate majore, precum trafic de droguri, viol, crimă, tâlhărie şi răpire.

“Cei care distrug vieţile copiilor noştri vor fi distruşi”, a declarat Rodrigo Duterte. “Cei care omoară ţara mea vor fi omorâţi. Pur şi simplu. Fără o cale de mijloc, fără scuze”, a precizat noul preşedinte din Filipine.

cadavru

Duterte, a declarat război în mod special drogurilor, însă, spre deosebire de alţi preşedinţi care au făcut asta, Duterte şi-a îndemnat cetăţenii să ucidă traficanţii şi dependenţii de droguri suspectaţi.

Peştii se vor îngrăşa după ce vor devora trupurile traficanţilor

Retorica extremistă a politicianului în vârstă de 71 de ani a rezonat cu filipinezii care se confruntă cu o criminalitate sporită. Duterte a sugerat anterior că 100.000 de oameni vor muri în războiul său contra criminalităţii şi că atât de multe corpuri vor fi aruncate în Golful Manila încât peştii se vor îngrăşa după ce le vor devora trupurile.

De la începutul lunii iulie aproape 300 de oameni au murit, iar bilanţul este în continuă creştere. Poreclit “Răzbunătorul”, preşedintele ignoră numărul crescând de victime, spunând că drogurile afectează grav ţara lui şi că trebuie cu orice preţ să fie oprite.

“Vieţi neimportante”

Activitatea pe care o desfăşoară Maria nu este nouă în Filipine, dar nu a existat niciodată cerere atât de mare pentru a face parte din echipele morţii. Ţintele echipelor morţii sunt cei din clasele sociale inferioare.

Poliţia a declarat că mai mult de 1.900 de persoane au fost ucise în episoade legate de droguri, iar dintre acestea, 756 au fost ucişi în operaţiuni de poliţie. “Vieţi neimportante”, spune preşedintele.

Este un război purtat aproape exclusiv în cele mai sărace zone ale ţării în care corpurile însângerate sunt descoperite în fiecare noapte. Alături de cadavre, de multe ori, sunt găsite postere de avertizare pentru posibilii viitori consumatori sau traficanţi de droguri.

Este, de asemenea, un război popular, iar majoritatea locuitorilor aplaudă campania grea a preşedintelui.

Sursa: BBC News / g1.globo.com /