[AUDIO] Un milion de euro pentru Teatrul de Vest din Reşiţa

452

Teatrele din Reşiţa şi Vârşeţ colaborează într-un proiect transfrontalier pentru modernizarea instituţiilor de cultură din cele două regiuni ale Banatului.

Teatrul de Vest Reşiţa şi Teatrul Naţional „Sterija” din Vârşeţ au pus bazele unui proiect transfrontalier în valoare de un milion de euro pentru fiecare, prin care se va finanţa modernizarea clădirilor, retehnologizarea spaţiilor şi pe viitor colaborarea în cadrul unor proiecte artistice. Directorul Teatrului de Vest, Nicolae Dumitru Vlădulescu:

„Valoarea este de un milion de euro. Dacă se aprobă, ni se comunică pe la mijlocul lunii septembrie că atunci se adună comisia şi se aprobă proiectele şi-atunci demarăm cu licitaţii, conform legii, care probabil că nu se vor termina până prin ianuarie. Tot de la începutul anului aș vrea să aduc o uşoară modificare scenei că este prea înaltă, vreau să instalez un set de cel puţin 30 de reflectoare, să facem o perdea de lumină la scenă și un studio de înregistrări absolut necesar pentru un teatru. Sunt necesare tot felul de gadget-uri pentru scenă, de proiecţii, mai ales pentru spectacolele pentru copii. Suntem singurul teatru care are pe an 7-8 premiere pentru copii. Proiectul acesta este o binefacere pentru oraş ca 1 milion de euro să-ţi vină grămadă… Partener în acest proiect este Consiliul Judeţean, foarte aproape de noi. În plus, vom avea şi o activitate mult mai intensă cu teatrul din Vârşeţ cu care suntem în relaţii de peste 45 de ani”.

Directorul Teatrului de Vest, Nicolae Dumitru Vlădulescu şi directorul Teatrului Naţional „Sterija”, Ivan Djordjević, au semnat, în cadru oficial la sfârşitul anului trecut la Vârşeţ, un protocol de colaborare între cele două instituţii, iar proiectul a intrat pe rol aflându-se în stadiul de aprobări. Acesta se va derula pe o perioadă de doi ani, începând din ianuarie 2017.

Reamintim că, Teatrul de Vest din Reşiţa funcţionează în Palatul Cultural din municipiul de pe Bârzava, construit în anul 1930, are 150 de locuri, iar în echipa artistică activează 10 actori profesionişti. (Hardy Cvoica)

3 COMENTARII

  1. Si in Teatrul de Vest din Resita … nu mai exista nici un tehnicean … miscarile de decor caratu de decor … il va face boierul Vladulescu … care nu si-a platit oamenii din teatru

Comentariile sunt închise.