[AUDIO] Primăria ordonă, reşiţenii hotărăsc: Soarta pieţei volante din Muncitoresc la mâna autorităţilor

268

În prag de toamnă piețele din Reşiţa au intrat în atenția autorităţilor locale.

Dacă cele două piețe agroalimentare rămân deschise cetățenilor în condiţii decente, Societatea Comercială Pieţe S.A., care administrează spațiile, a pus gând rău pieței volante din cartierul Muncitoresc pe considerentul că nu este rentabilă din punct de vedere logistic şi economic, spune Dorin Bistrian – administratorul SC Pieţe SA:

“Acea piaţă se ţinea doar la cererea cetăţenilor din zonă. Noi nu avem un program de funcţionare a acelei pieţe, era volantă făcută la iniţiativa unui fost primar. Sincer, vă spun că pentru Societatea Pieţe şi pentru angajaţi este un efort extraordinar să se mute acele mese şi să se asigure din punct de vedere administrativ-logistic funcţionarea acelei pieţe volante. Comercianţii, producători particulari sau agenţi economici autorizaţi, prea puţin doresc să meargă în zonă. Din punctul meu de vedere, acea piaţă volantă nu-şi prea are rostul, dar dacă există cereri în acest sens vom face toate eforturile pentru a continua cu acea piaţă volantă în condiţiile legii.” 

Administratorul societății Pieţe SA, Dorin Bistrian, are de gând să facă investiții în modernizarea celor două piețe agroalimentare din oraş, Reşiţa Nord şi Reşiţa Sud pentru a concentra toţi vânzătorii în cele două spaţii. (Hardy Cvoica)