80 de ani de la primul meci jucat cu nocturnă în România

225

La Ocna Mureş au fost sărbătoriţi 80 de ani când „s-a făcut lumină” în fotbalul românesc. În 1936, pe stadionul din judeţul Alba, se juca primul meci cu nocturnă din ţară. Momentul a fost marcat prin partide amicale.

3.000 de spectatori au venit pe stadionul din Ocna Mureş, pentru a marca momentul de acum 80 de ani, când s-a jucat primul meci în nocturnă din România.
„S-a jucat echipa locală Ocna Mureş cu Ira Braşov. A fost un baron belgian care a înfiinţat combinatul chimic şi a fost o alternativă oferită muncitorilor pentru momente de recreere”, spune Marius Stîncel, director Clubul Sportiv Ocna Mureş. Înainte de reaprinderea nocturnei, spectatorii au urmărit două partide amicale între echipa locală CS Ocna Mureş şi Gaz Metan Mediaş şi Soda Ocna Mureş şi Dinamo Bucureşti.

„Eu zic ca un astfel de moment nu poate fi rataţ o aniversare istorică, 80 de ani de la prima nocturnă. Nu mai trebuie sa repet, faptul ca am fost cu nume de legendă”, afirmă Sorin Corpodean, preşedintele secţiei de fotbal CS Ocna Mureş.

„Ne place să venim aici, unde este istorie, iar Ocna Mureş are un rol în istoria fotbalului românesc”, spune Ionuţ Lupescu. Stadionul Ocna Mureş se află acum în proces de modernizare, scrie digi24.ro