Băile Herculane vor fi supravegheate video

559

Consiliul Local al orașului Băile Herculane s-a reunit astăzi în ședință ordinară la Sala de ședințe a Primăriei, când 13 puncte la ordinea de zi, suplimentată cu alte două proiecte de hotărâre. Primul proiect a vizat modificarea BVC pe trimestrul III din acest an, prin care s-a suplimentat o serie de cheltuieli la nivel administrativ și s-a aprobat rambursarea unui împrumut în sumă de 1155000 lei pentru proiectul Centrala fotovoltaică, banii provenind din subvenții de la bugetul de stat și sume primite în acest scop de la Uniunea Europeană. De asemenea, în cadrul ședinței au fost aprobate categoriile de persoane de pe raza orașului care beneficiază de ajutoare alimentare de la Uniunea Europeană și ajutoarele de urgență acordate pentru diferite situații.

Consilierii locali au aprobat, totodată, constituirea orașului Băile Herculane ca parte civilă în dosarul Ministerului Public pentru recuperarea sumei de 245.000 lei de la SC Argirom Internațional și SC Hercules, reprezentând impozite și taxe datorate bugetului local, creanțe ulterioare declanșării insolvenței. Un proiect important îl reprezintă achiziționarea si instalarea unui sistem de supraveghere video în punctele strategice ale orașului de pe Valea Cernei. Vor fi achiziționate 25 de camere care vor fi montate în zonele vulnerabile din oraș, în scopul creșterii gradului de siguranță al cetățenilor.

La această ședință au fost prezenți și reprezentanții unui important lanț de magazine, care intenționează să construiască un supermarket, orașul de pe Cerna fiind singurul din județul Caraș-Severin care nu dispune de un astfel de serviciu. Solicitările investitorilor sunt pentru un teren în zona Parcului Vicol, valoarea întregii investiții fiind de aproape un milion de EURO. Consilierii locali vor studia oportunitatea construirii supermarketului și vor prezenta un răspuns solicitanților.

Paul-Sever SMADU