[FOTO] Astăzi s-a deschis Târgul Internațional de Carte de la Beijing. România este invitată de onoare

94

Cea de-a 23-a ediție a Târgului Internațional de Carte de la Beijing a inceput astazi si se va desfasura pana pe 28 august 2016.

La acest eveniment România, alături de celelalte țări central și est-europene, este invitată de onoare.

Participarea țării noastre la eveniment este susținută de Institutul Cultural Român, prin Centrul Naţional al Cărţii, și poartă mesajul „Booking Romania”.

“Este o coincidenţă fericită pentru că şi Târgul Internaţional de Carte Gaudeamus a ajuns la a 23-a ediţie iar în noiembrie China va fi ţară invitat de onoare la Gaudeamus. Din fericire am avut această oportunitate de a participa cu un stand al târgului Gaudeamus şi prin prezentarea produselor editurii Casa Radio la Târgul Internaţional de la Beijing, care se desfăşoară la noul centru expoziţional de aici. Este un eveniment de o anvergură cu totul şi cu totul specială. Este vorba despre 78.600 metri pătraţi, 2400 de expozanţi, aşadar un număr cu patru cifre, 86 de ţări şi regiuni reprezentate şi peste o mie de evenimente organizate în cadrul târgului. Aşadar pentru Radio România, faptul că este aici este foarte important, mai ales prin prisma acestei coincidenţe de a 23-a ediţie Beijing – Bucureşti, a 23-a ediţie la Gaudeamus, China – ţară invitată la Bucureşti, România – printre ţările invitate de onoare la Târgul Internaţional de Carte de la Beijing”, a transmis corespondetul Radio România Actualităţi, Oltea Șerban Pârâu.