Amenajamentul pastoral, obligatoriu pentru accesarea subvenţiilor. Primarii din Caraş-Severin ignoră această măsură

Fără amenajamentul pastoral, fermierii din Caraş-Severin nu vor mai putea accesa fonduri şi nu vor mai primi subvenţii pentru locurile de păşunat.

Până în prezent din cele 77 de unităţi administrative din judeţ doar 18 au întocmit proiecte de amenajament pastoral spun reprezentanţii APIA din judeţ. Printre acestea amintim: Reşiţa, Măureni, Glimboca, Slatina Timiş, Răcăşdia, Ezeriş, Berzovia, Caraşova, Vărădia, Zorlenţu Mare, Grădinari, Forotic, Berlişte, Bolvaşniţa, Armeniş, Zăvoi, Vermeş şi Buchin. Termenul pentru realizarea amenajamentelor este sfârşitul acestui an, iar scopul final constă în diminuarea sau înlăturarea procesului de degradare a pajiştilor printr-un mod raţional de gospodărire a fondului pastoral naţional.

Contractele deja încheiate de către fermieri pentru amenajamentele pastorale au ca termen anul 2018.

Începând cu 2018, este obligatorie aplicarea amenajamentului pastoral, conform Legii nr.16/ 2016, publicată deja in Monitorul Oficial. În prezent, consiliile locale au obligaţia să elaboreze amenajamentul pastoral, aceasta nefiind o condiţie de eligibilitate a cererilor depuse de către fermieri în anul de cerere 2015 sau 2016.

(Hardy Cvoica)

Sursa foto: stiriagricole.ro

Cele mai citite

Related Articles