[VIDEO-FOTO] Doi cetăţeni sârbi au încercat să intre ilegal în ţară, cu peste 12 kg de cannabis

311

În bagajele bărbaţilor au fost descoperite mai multe pungi ce conţineau o substanţă vegetală, suspectă a fi canabis, în greutate de peste 12,5 kg.

Operaţiunea s-a desfăşurat în zorii zilei, în jurul orei 06.30. Atunci, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Moraviţa au observat, cu ajutorul sistemului de supraveghere cu termoviziune, două persoane care se deplasau pe jos, pe câmp, dinspre Serbia, spre teritoriul României. O patrulă mixtă formată din poliţişti de frontieră şi jandarmi s-a deplasat în zonă şi au reţinut persoanele în cauză, la aproximativ 800 m de frontieră.

„În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că aceştia sunt cetăţeni sârbi, în vârstă de 46, respectiv 24 ani. La primele verificări s-a constatat că aceştia aveau asupra lor un bagaj, în care s-au găsit 10 pungi cu o substanţă vegetală cu miros înţepător, în greutate de aproximativ 12,6 kg”, se arată în comunicatul STPF Timişoara.

Sârbii sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat, contrabandă calificată şi introducerea sau scoaterea din ţară, precum şi importul sau exportul de droguri de risc, fără drept. Cei doi au fost prezentaţi procurorului D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timişoara, în vederea continuării cercetărilor, iar substanţa găsită asupra lor a fost trimis spre expertizare.

(Sebastian Dragomir)

 

Video: pressalert.ro