[AUDIO] Protestul transportatorilor îngreunează traficul rutier pe centura Aradului

62

Protestul transportatorilor rutieri, care circulă şi astăzi cu 30 de kilometri pe oră pe principalele drumuri de tranzit din ţară, aproape că a blocat în acest moment traficul pe centura ocolitoare a Aradului, spre Deva şi Vama Nădlac.

Am stat de vorbă cu câţiva şoferi:Nu mai suportăm acest tarif la RCA. Vă daţi seama, în oricare zonă industrială puteţi să mergeţi acum, să vedeţi polonezi, bulgari, unguri. Noi nu mai avem ce căuta la licitaţii.  : Pentru mine înseamnă /…/ sunt transportator mai mic, pot să vă spun, în 2013 am avut în jur de 2.500 de lei asigurarea pe an, acum în 2016 o am la 11.000 de lei asigurare pe an şi în 2017 o să am 22.000 de lei asigurarea pe an. Deci, a crescut cel puţin de vreo nouă ori. Or, nu e posibil aşa ceva. ASV-ul vor să ne ducă cred că la sapă de lemn.

 

“S-a ajuns prea departe cu asigurările astea. Nu se mai pot suporta asigurările astea.  : Nouă, ca şoferi, nu ne convine pentru că dacă sunt asigurările aşa scumpe, şi salariul nostru e mai puţin. Şi mie nu-mi convine, de exemplu, eu iau 1.000 pe lună ce fac, Italia-România, dacă asigurările se duc aşă sus, eu nu mai am salariul ăla şi am şi eu o familie de întreţinut.”

Sursa: romania-actualitati.ro