Managerul Spitalului Judeţean Timişoara bate obrazul Ministerului Sănătăţii: Alocaţia pentru hrana pacienţilor este foarte mică”.

Nu puţini sunt oamenii care ajung să fie internaţi într-un spital de stat şi se plâng de faptul că de-abia pot mânca preparatele care le sunt aduse la micul dejun, prânz sau cină. Marius Craina, managerul Spitalului Judeţean Timişoara, are şi o explicaţie pentru meniul nu prea bogat pe care-l primesc bolnavii. Şi anume, din anul 2008, alocaţia de hrană pentru pacienţii internaţi în unităţile medicale nu a mai fost mărită de către Ministerul Sănătăţii.

În aceste condiţii, o porţie zilnică formată din trei mese este de doar şapte lei. „Suma mi se pare foarte mică. De foarte mult timp, această sumã alocată nu a fost crescută corespunzător cu evoluţia preţurilor. Din anul 2008 primim aceeaşi sumă pentru porţia de mâncare, deşi toate preţurile au crescut”, spune revoltat Marius Craina.

Sursă: Ziua de Vest

Daiana Roşca